1 Ağustos 2023, Salı - 23:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özerk ve demokratik üniversite konuşuldu

Tarih: 01 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 84

Eğitim-Sen tarafından düzenlenen “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nejla Kurul, “Özerk, Demokratik Üniversite Mücadelesi” başlıklı konuşma yaptı.

Eğitim-Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesinin düzenlediği “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” etkinliklerinin üçüncü gününde, Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nejla Kurul, “Özerk, Demokratik Üniversite Mücadelesi” hakkında konuştu. Siyasal Bilgiler Fakültesinin 227 numaralı dersliğinde 14.30 – 16.00 arasındaki etkinlikte Kurul, üniversitelerin toplumsal – siyasal değişimlere göre şekillendiğini, Türkiye’deki üniversitelerin 1980 sonrasında büyük ölçüde “sermayenin içine” girdiğini söyledi.

Kurul: “Yükseköğrenim bir haktır”

IMG_8944 (1)

Fotoğraf: Petek Ersoy

Yıllardır “demokratik ve özerk üniversite” istediklerini söyleyen Kurul, en çok kitap ve diplomanın üniversitede olduğunu ve zekânın geliştirildiği yerde özerkliğin olmamasının sorun yarattığını vurguladı. Kurul, öğrencilerin kendi dekan ve rektörlerini seçemediklerini, öğretim üyelerinin de ders içerikleriyle fazla oynayamadıklarını kaydederek, bu durumun öğrencileri ve öğretim üyelerini “yaşayan ölülere” çevirdiğini dile getirdi.

Yükseköğrenimin parasız olması gerektiğini savundukları için kendilerine “bedavacı” denildiğini söyleyen Kurul, “Yükseköğrenim bir haktır” dedi ve “kamu üniversitelerini geri getirmek için” mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kurul, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ankara Üniversitesi iyinin, kötünün ve özgür düşüncenin yeşerdiği bir yerdir. Bu yüzden de birçok öğrenci tarafından tercih edilmektedir.”

Etkinlik, soru – cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8131
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özerk ve demokratik üniversite konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat