2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Nobel ödüllü Dario Fo yaşamını yitirdi

Tarih: 14 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 36

İtalyan oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve oyuncu Dario Fo, 90 yaşında hayatını kaybetti. Yazar politik hiciv kitabı “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” eseriyle ünlenmişti.

Politik hicivleriyle ünlenen İtalyan oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve oyuncu Dario Fo, 90 yaşında hayatını kaybetti. İtalyan “Corriere della Sera” gazetesi Fo’nun aylardır akciğer problemi yaşadığını ve 12 gündür hastanede olduğunu bildirdi.

Tiyatrocu Füsun Demirel: “Bu dayanılmaz keder”

1997 yılında Nobel ödülü kazanan dünyaca ünlü İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ eseri İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda 8 yıl boyunca sergilenmişti. Fo’nun oyunlarını İtalyanca’dan Türkçe’ye çeviren ve ünlü yazarın 35 yıllık arkadaşı olan Füsun Demirel de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hayatımın son 35 yılı her günümüz seninle ve Franca ile geçti. Eserlerinle, düşüncelerinle. Dostum, yoldaşım, ustam bu dayanılmaz keder. Dario” ifadelerini kullandı.

Fo’nun yazdığı önemli eserler arasında “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” (1970), “Klaksonlar”, “Borazanlar ve Bırtlar” (Diğer adıyla “Yüzsüz”), “Kadın Oyunları” (1981), “Elizabeth”, “Neredeyse Kadın”, “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” (1974) yer alıyor.dario-ic

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12367
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Nobel ödüllü Dario Fo yaşamını yitirdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat