19 Temmuz 2023, Çarşamba - 05:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

NTV Spor muhabiri Evren Göz İLEF’lilerle bir araya geldi

Tarih: 27 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 399

İLEF’e konuk olan NTV Spor muhabiri Evren Göz, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

NTV Spor muhabiri Evren Göz dün saat 13.00’te MTÖ Sinema Salonu’nda “Radyo Yayın Projesi” dersi kapsamında İLEF‘e konuk oldu. Deneyimli spor muhabiri Evren Göz, İLEF öğrencileriyle yaptığı söyleşide, muhabirlik deneyimlerinden spora olan hayranlığına, iletişim öğrencilerinin dikkat etmesi gereken hususlardan medya sektörünün geleceği gibi pek çok konu hakkında görüşlerini paylaştı.

Fotoğraflar: İsmikhan Rahimov

Fotoğraflar: İsmikhan Rahimov

“Taraftar değil, muhabir gözüyle bakın”

Konuşmasına eğitim ve meslek hayatından bahsederek başlayan Evren Göz, sporla ilgilenen birisi olarak şov programlarının kendisine göre olmadığını belirtti. Basketbol parkelerinin sesinin kendisini heyecanlandırmadığını belirten Göz, çim sesini duyduğunda ise kalbinin çarptığından bahsederek, “Galatasaray muhabirliğine geçince hayatımda en çok yapmak istediğim şeyin bu olduğunu fark ettim” dedi.

Başarılı spor muhabiri Göz, sporun çok yorucu bir sektör olduğunu ve istihbaratın zorluğunu vurgulayarak kendi yaşadığı deneyimlerden bahsetti. Canlı yayının zorluklarını açıklayan Göz, zamanla alıştığını ve canlı yayında arkadaşıyla konuşuyor gibi hissettiğini söyledi. Deneyimli gazeteci Göz, bir muhabir olarak kulübe taraftar gözüyle bakamayacağını belirterek, takıma insani gözle baktığını ve bir şey yanlışsa söylemek zorunda olduğunu vurguladı.

evren-goz-soylesi-26-12-2016-fotograf-ismikhan-rahimov-15

 “Doğru bakarsan haber sana gelir”

Muhabirlikte kendisine en zor gelen kısmın beklemek olduğunu söyleyen Göz, “Yalnızca on saniye için saatlerce, günlerce beklediğiniz oluyor” dedi. Muhabirliğin püf noktalarından birinin insana doğru yaklaşmak olduğunu kaydeden Göz, kişiyi sadece haber kaynağı olarak görmemek gerektiğinin altını çizdi. Göz, habere bakışın önemi üzerinde dururken “Doğru bakarsan haber sana gelir” diye devam etti.

Spor muhabirliğinin haber muhabirliğine göre daha rahat ve hobi gibi olduğunu söyleyen Göz, “Spor bir eğlence ve biz bu eğlencenin içindeyiz” diye konuştu. Haber muhabirliğinin eğlenceli olmadığından bahseden Göz, “Haber muhabirliğinde sıkılacağımı düşünüyorum. Ben aşkımın peşinden gittim. Spor benim sevdam” dedi.

“Fakültelerde teori var, pratik yok”

Yeni başlayan bir muhabirin oyunun içine girmesinin kolay olmadığına dikkat çeken Göz, “Yalnızca yeteneğiniz değil, ayrıca bir tanıdığınız da olması gerekiyor” dedi. Göz, sektörün olumsuz yanının sektöre iletişim fakültesi mezunları dışında da kişilerin alınmasının olduğunu vurguladı. Öğrencilerin iletişim fakültelerinden iyi donanım alırlarsa daha güçlü çıkacağını belirten Göz, “İletişim fakültelerinin eğitimlerinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Teori var, pratik yok” dedi.

evren-goz-soylesi-26-12-2016-fotograf-ismikhan-rahimov-12

Sektörün insanı çok mutlu veya çok mutsuz edebileceğini belirten deneyimli muhabir Evren Göz,  mutsuzken çalışmanın insanın tüm hayatına yansıyacağını söyledi. İşin, hayatın çok büyük bir kısmını kapsadığını vurgulayan Göz, “Deneyin, ama olmazsa da mutlaka B planınız olsun” dedi.

“Hayalinizin peşinden gidin ama gerçekleri de unutmayın”

Göz, insanın hırslı olması, ama bu hırsın insana zarar vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Günün sonunda kaliteli bir şey ortaya çıkarmanın önemine dikkat çeken Göz, konuşmasını şu ifadelerle bitirdi: “Kim olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın her seferinde ilk kez yapıyor gibi yaptığınız işi sevin. İşinizi dürüst bir şekilde yaparsanız illa ki bir karşılığı olur. Hayalinizin peşinden gidin ama bu gerçekleri de unutmayın.”

Söyleşi sonrasında etkinliğin düzenleyici öğrencileri; Yağmur Yalçın ve Görkem Baydar, Evren Göz'e katılımlarından dolayı çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Söyleşi sonrasında etkinliğin düzenleyici öğrencileri; Yağmur Yalçın ve Görkem Baydar, Evren Göz’e katılımlarından dolayı çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13503
Yol: Ana sayfa » Yazılar » NTV Spor muhabiri Evren Göz İLEF’lilerle bir araya geldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat