16 Temmuz 2023, Pazar - 16:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Kartopu Davası” 6 Ağustos’ta başlıyor

Tarih: 31 Temmuz 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

Gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 6 Ağustos’ta İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

İstanbul Kadıköy’de, 17 Şubat’ta, gazeteci Nuh Köklü’nün, camına kartopu geldiği iddiası ile Serkan Azizoğlu tarafından öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 6 Ağustos perşembe günü İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 9.45’de yapılacak.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan ve kamuoyunda “Kartopu Davası” olarak adlandırılan davanın iddianamesinde, 2 şüpheli ve 13 müştekinin isimleri bulunuyor. İddianamede, olaydan önce, “Hepinizi öldürürüm, raporum var. Elimi kolumu sallar çıkarım” diyen katil zanlısı Serkan Azizoğlu hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet ve Azizoğlu’na yardım ettiği belirtilen Nazım Coşanar hakkında ise “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

fft81_mf3531499

Atv-Sabah grevi öncüsü ve Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi gazeteci Nuh Köklü, İç Güvenlik Paketi ile ilgili bir eylemden sonra mahallesine dönerken arkadaşlarıyla kartopu oynamış ve bu esnada bir dükkâna bir kartopu isabet ettiği iddia edilmişti. Dükkan sahibi bunu gerekçe göstererek Köklü’ye saldırmış ve kalbinden bıçaklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasında söylediği, “esnaf ve sanatkâr gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hekimdir” sözleri olaydan sonra çok tartışılmıştı. “Kartopu Cinayeti” olarak iç basında anılan olay ABD’de yayınlanan The New York Times, İngiltere’de yayınlanan Daily Mirror gazetelerinde yer bulmuş ve dünya basınında gündem olmuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7325
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Kartopu Davası” 6 Ağustos’ta başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat