23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Nuh Köklü’nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan GÖRÜNÜM’e konuştu

Tarih: 02 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 702

Gazeteci Nuh Köklü’nün 17 Şubat’ta kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü akşam yanında olan arkadaşı ve yaşananların şahidi Avukat Tamer Doğan GÖRÜNÜM’e konuştu. Köklü’yü öldüren nefretin geçmişi ve bugünü hakkındaki sorularımızı yanıtlayan Doğan, dava süreci ve sanık avukatı Halil İbrahim Serbest hakkında da çarpıcı beyanlarda bulundu.

Nuh Köklü’nün öldürüldüğü akşam yanında olan arkadaşı Avukat Tamer Doğan’a Köklü’yü öldüren nefreti ve dava sürecinin nasıl bir yol izleyeceğini sorduk. Davaya hem şikâyetçi hem de Köklü’yü öldüren Serkan Azizoğlu’nun darp edildiği gerekçesiyle “sanık” olarak katılacak olan Doğan, dava savcısı ile görüştükten hemen sonra sorularımızı yanıtladı.

“Dosyaya sunulan bir rapor yok”

“Kasten adam öldürmek” suçlaması ile tutuklanan Serkan Azizoğlu’nun “Raporum var, ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım” sözlerini ve dava sürecini sorduğumuz Doğan, “Katilin deliliği ile ilgili somut bir şey yok. Dosyaya sunulan bir rapor da yok. Katilin sicili de kabarık” cevabını verdi. Ayrıca Doğan, sanığın bir anda Adli Tıp’a sevk edilip “cezai ehliyeti yoktur” raporu alınmasına karşılık hazırlıklarının olduğunu, sanığın saldırı öncesi sözleri hakkında kendileri dışında da şahitlerin olduğunu ve konu hakkında hukuk profesörleri ile görüştüklerini söyledi.

“Elime nereden geçtiğini bilmediğim bir metal parçasını rastgele savurdum”

Köklü’nün öldürülmesinin sanık Azizoğlu ve avukatı tarafından meşru müdafaaymış gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Doğan, yaşanan olayların sadece 15 – 20 saniyesinin basına servis edildiğini ancak üzerinde yoğun olarak çalıştıkları görüntülerde olay anında fark edemedikleri birçok ayrıntıya ulaştıklarını dile getirdi. Doğan, Azizoğlu’nun “Bana saldırdılar, dövdüler. Ben de kaçışıyordum. Çöp bidonunun orada üzerime devrildi. Kendimi savunmak için elime nereden geçtiğini bilmediğim bir metal parçasını rastgele savurdum” diye ifade verdiğini söyledi.

Basit esnafın ünlü avukatı Halil İbrahim Serbest

Avukat Tamer Doğan, sanık Azizoğlu’nun avukatı hakkında da çarpıcı iddialarda bulundu.

Sanığı avukatına kadar araştırdıklarını söyleyen Doğan, “Avukatı Halil İbrahim Serbest. AKP milletvekili adaylığından tutun da Sedat Peker’in bir adam dövme davasında yer alması, Bülent Ersoy davasında yer alması, özellikle İlhan Cihaner’le ilgili bir dosyayı AİHM’e taşıması. Böylesine ismi büyümüş, milletvekilliği adaylığına kadar gitmiş bir avukatı sıradan, basit gösterilmeye çalışılan bir esnafın bulması. Bir esnaf gece yarısı birisini öldürüyor ve gecenin bir yarısı tuttuğu avukat bu. Onun dışında üstteki kuaförün de Sedat Peker’le ilişkileri ortaya çıkmaya başladı. Haliyle davanın seyrinde bize karşı olan cepheleşme gözükecek” dedi.

Avukat Halil İbrahim Serbest ve bahsedilen davalar

İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Halil İbrahim Serbest, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) birkaç gün önce açıklanan 2015 genel seçimlerindeki aday adayları listesinde karşımıza çıkıyor. İstanbul 1. Bölge’den aday adayı olan Serbest, 2007 genel seçimlerinde de aynı bölgeden aday adayı olmuş ancak AKP’nin adayları arasına girememişti. Sedat Peker’in avukatı olarak da bilinen Serbest, 2006 yılında dönemin CHP lideri Baykal’a 15 bin TL ödemeye mahkûm edilen Bülent Ersoy’un davasını AİHM’ye taşıyan avukat olarak adını duyurmuştu. Ayrıca Serbest, 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili olan İlhan Cihaner’in Erzincan Başsavcısı olduğu dönemde Erzurum’da açılan Ergenekon davasında yargılanması ve tahliyesine giden süreçteki HSYK kararını AİHM’ye taşıması ile tanınıyor.

Devamı GÖRÜNÜM’ün 112. Sayısında…

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6071
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Nuh Köklü’nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan GÖRÜNÜM’e konuştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat