4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Nükleer Karşıtı Platform: “Nükleer çözüm değil tehdittir”

Tarih: 07 Ağustos 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 78

Nükleer Karşıtı Platform, 2. Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan atom bombasının 74’üncü yıl dönümünde hiçbir projenin yaşamın kendisinden önemli olmadığına vurgu yaparak, “Nükleer çözüm değil tehdittir” dedi.

Nükleer Karşıtı Platform, dün 2. Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan atom bombasının 74’üncü yıl dönümünde nükleer silahlanmaya ve nükleer santrallerin yapımına ilişkin basın açıklaması yaptı. Platform, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’ndeki etkinlikte Akkuyu’daki nükleer santralin yapımının durdurulmasını, “Nükleer çözüm değil tehdittir” diyerek istedi. Santralin yapımında ağır ihmallerin olduğu iddialarını hatırlatan platform, bölgeye teknik heyet gönderilmesini de talep etti.

Açıklamada atom bombalarının ve nükleer santrallerin çok büyük yıkımlara neden olduğu bilinmesine rağmen, ülkelerin ‘teknolojik gelişim’ adı altında nükleer silahların ve santrallerin yapımına hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca ülkelerin silahlanma yarışıyla hareket ederken insan yaşamını göz ardı ettikleri, yarın ise her şey için çok geç olabileceği vurgusu yapıldı. Nükleer Karşıtı Platform’u adına açıklamada, Türk Tabipleri Birliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Elektrik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneği temsilcileri yer alındı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24333
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Nükleer Karşıtı Platform: “Nükleer çözüm değil tehdittir”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat