25 Temmuz 2023, Salı - 10:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

O karelerin hikayeleri, mesleğin incelikleri… Foto muhabirleri anlatıyor

Tarih: 22 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 108

Foto muhabiri Serdar Özsoy, “Foto Muhabiri Hikayeleri” adlı projesiyle foto muhabirlerinin anılarını bir araya getiriyor.

Siyasetçilerle diyaloglarından yaşadıkları zorluklara, mesleğe girişlerinden başlarına gelen eğlenceli olaylara… Foto muhabirleri, meslektaşları Serdar Özsoy’a hikayalerini anlatıyor. Kendisi de uzun yıllar foto muhabirliği yapan Serdar Özsoy, Türkiye’deki önemli gelişmelere tanıklık eden foto muhabirlerinin anlatımlarını YouTube kanalı üzerinden yayınladığı videolarla bir araya getiriyor. Videolarda Rıza Ezer, İlhan Kuyucu, Saim Tokaçoğlu, Abdurrahman Antakyalı, Coşkun İncekara ve Süreyya Oral gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra Çağla Durak, Osmancan Gündoğan gibi genç foto muhabirler de tecrübelerini paylaşıyor. Özsoy’un söyleşileri ise sürüyor ve kanalında yayınladığı videoların sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Foto Muhabiri Hikayaleri’nde mesleğe GÖRÜNÜM Gazetesi’nde başlayan, Yeniçağ Gazetesi foto muhabiri Alp Eren Kaya da yer alıyor. Kaya, öğrencilik yıllarında yaptığı ve ödül alan foto-röportajın bir yardım kampanyasına nasıl dönüştüğünü anlatıyor.

Özsoy’un YouTube kanalına bu adresten ulaşılabiliyor.

Serdar Özsoy kimdir?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun olan Serdar Özsoy, 1998 yılında Cumhuriyet Gazetesi Ankara bürosunda mesleğe başladı. 2004 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçen ve 2014 yılında buradaki işinden çıkartılan Özsoy, meslek yaşamı boyunca Musa Anter Gazetecilik Fotoğraf Ödülü, TGC Fotoğraf Ödülü ve Abdi İpekçi Fotoğraf Ödülü’nün de aralarında bulunduğu pek çok ödül aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23428
Yol: Ana sayfa » Yazılar » O karelerin hikayeleri, mesleğin incelikleri… Foto muhabirleri anlatıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat