4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ODTÜ Vişnelik’te dayanışma için kurulan örnek çalışma planı

Tarih: 01 Mart 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 37

ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde kurulan ayrıntılı çalışma planı, toplanan dayanışma malzemelerinin deprem bölgesine hızlı ve sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurt genelinde yurttaşlar dayanışma için seferber oldu. Ankara’daki dayanışma toplama noktalarından biri de ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri. Burada kurulan ayrıntılı çalışma planı, dayanışma için getirilen malzemelerin teslim alınmasıyla başlıyor. İnsan zincirleriyle önce bina içine taşınan malzemeler burada tasnif edilerek kullanıma hazır hale getiriliyor. Ardından tekrar kolilenen malzemeler yine bir insan zinciriyle tırlara yükleniyor. Alan sorumluları çalışmak için gelenleri yönlendiriyor ve planın işleyişinin sağlıklı şekilde sürmesini sağlıyor. Herkesin ne yapacağı belli. Destek için gelenler ihtiyaç olan noktalara sırayla yönlendiriliyor.

Vişnelikte toplanan erzak, kıyafet, hijyen ürünleri ve diğer malzemeler düne kadar 25 tır halinde deprem bölgesine gönderildi.

ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri

ODTÜ’lülerin dayanışması

ODTÜ Mezunları Derneği depremin ardından koordinasyonu sağlayarak afet bölgesine yardımcı olmaya çalışıyor. Bölgede bulunan ODTÜ mezunları afet alanından anlık olarak Ankara’ya bilgi akışı sağlıyor. Vişnelik Tesisleri’ndeki tırlar gidecekleri bölgenin ihtiyaçlarına göre dolduruluyor.

Video-haber linki: https://youtu.be/1k8jHH6lvr0

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/34098
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ODTÜ Vişnelik’te dayanışma için kurulan örnek çalışma planı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat