4 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ODTÜ’lü akademisyenler: “Özgürlüğümüze sahip çıkalım”

Tarih: 08 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 70

Altı yüzü aşkın ODTÜ’lü akademisyen, yayımladıkları bildiride, üniversitenin özgürlüğüne ve özerkliğine sahip çıkma çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda internetteki siber saldırılar nedeniyle suçlanan, terör örgütü IŞİD’in faaliyet yürüttüğü ve namaz kılan öğrencilerin tartaklandığı iddialarıyla gündem gelen Orta Doğu Teknik Üniversite’sinin (ODTÜ) 649 akademisyeni bildiri yayımladı. “ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyoruz” denilen bildiride “Üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bildiriye imza atan ODTÜ’lü akademisyenler, öğrencileri, mezunları ve çalışanları da bildiriyi imzalamaya davet etti. “ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez” başlıklı bildiri metni, odtululer.org sitesinde imzaya açıldı.odtu

Bildirinin tam metni:

  1. yıldönümünü kutlayan ODTÜ, Türkiye’nin tüm bölgelerinden, farklı sosyal kesimlerden ve siyasi görüşlerden öğrencisi ve 120.000’i aşkın mezunu ile ülkemizde evrensel değerlerin taşıyıcısı saygın kurumlardan biridir.

ODTÜ, aynı zamanda, farklı görüş ve inançlara saygılı, bunların özgürce dile getirildiği ve yaşandığı, sorunlarını çoğulcu, katılımcı ve hoşgörülü yaklaşımlarla çözebilme kültürüne sahip bir üniversitedir. ODTÜ yönetimi, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarının özverili çabalarının ürünü olan bu demokratik kültür, ülkemizin köklü üniversite geleneğinin bir parçası olarak aydınlık geleceğinin güvencesidir.

Biz aşağıda imzası bulunan ODTÜ öğretim elemanları her ne sebeple olursa olsun ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyor, üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9772
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ODTÜ’lü akademisyenler: “Özgürlüğümüze sahip çıkalım”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat