25 Temmuz 2023, Salı - 11:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ödüllü Yönetmen Matin: “Filmi dağıtıma sokmak ülkemizde bir hayli zor”

Tarih: 25 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 113

Ramin Matin’in Altın Portakal ödüllü ikinci filmi “Kusursuzlar”, İLEF’te gösterildi.

İlk filmi Canavarlar Sofrası’yla yurt içi ve yurt dışında pek çok ödül alan Ramin Matin’in ikinci filmi “Kusursuzlar” İLEF’lilerle buluştu. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin katkılarıyla gerçekleştirilen film gösterimi, saat 13.30’da MTÖ Sinema Salonu’nda yapıldı. Gösterimin ardından, İLEF öğretim üyesi Prof. Dr. Ruken Öztürk moderatörlüğünde filmin yönetmeni Rami Matin ile söyleşi yapıldı. Film üzerinde, kadına yönelik şiddet ve kadın karakterlerin derinliğine değinen Prof. Dr. Öztürk, özellikle 2013’ten sonra kadın karakterlerin sinemada daha çok yer almaya başladığını söyledi.

“Filmin ritmi gittikçe hızlanıyor”

Senaryonun ilerleyişiyle ilgili sorulan bir soru için Matin, film boyunca ipuçlarını izleyiciye verdiklerini ve hatta kurguda bazı yerleri sakladıklarını dile getirdi. “Filmin ritmi gittikçe hızlanıyor” diyen Matin, Yasemin karakterini uzun süre aradıklarını, Esra Bezen Bilgin’i bulduktan sonra, Lale karakterini oynayan İpek Türktan ile çok güzel bir uyum yakaladıklarını belirtti.

Film yapmanın zor olup olmadığıyla ilişkin sorulan soruya Matin, “Finansman bulmak, filmi dağıtıma sokmak bizim ülkemizde bir hayli zor ama film çekmek kolay” dedi.  Kadınsız ya da mümkün olduğunca az kadının yer aldığı feminist bir film projesi olduğunu söyleyen Matin’in “Son Çıkış” adlı filmi Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ulusal yarışma kapsamında yarışıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23206
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ödüllü Yönetmen Matin: “Filmi dağıtıma sokmak ülkemizde bir hayli zor”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat