19 Temmuz 2023, Çarşamba - 12:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Öğrenci filmleri ATK Sanat Evi perdesinde

Tarih: 29 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 105

İlki düzenlenen Öğrenci Filmleri Festivali’yle Film Atölyesi’nin üretimleri İLEF‘lilerle buluşuyor.

İLEF Film Atölyesinin düzenlediği Öğrenci Filmleri Festivali, dün başladı. Sevinç Tekin’in “Yedi Dağın Arkası” filmiyle yapılan ilk gösterimi, Piray Akarer yapımcılığında üretilen “Son 200” belgesel gösterimiyle devam edildi. Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evinde yapılan gösterimler izleyicilerin beğenisini topladı.

“Yedi Dağın Arkası”nın gösteriminin ardından filmin yapımcısı Sevinç Tekin, film hakkındaki düşüncelerini kısa bir şekilde açıkladı. Saat 18.00’de başlayan filmde, soba patlaması sonucu bir bacağını kaybeden kadının öyküsü anlatılıyor. Filmi, bir akrabasına yazılan ağıtı okuduktan sonra yazmaya karar veren Tekin, filmin hazırlık sürecinde yaşadığı zorluklara da değindi. Konuyu nasıl ele alacağını ilk anlarda kestiremediğini belirten Tekin, yine de bu sorunları aştığını söyledi ve filmi ailesine armağan ettiğini de sözlerine ekledi.

Festival bugün, Film Atölyesinde yapılan reklam filmi, kısa film, belgesel filmi ve televizyon programlarının gösterimi ile sona eriyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23925
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Öğrenci filmleri ATK Sanat Evi perdesinde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat