24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Öğrenciler “padişah” oldu

Tarih: 17 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 117

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde eğitimdeki yeni düzenlemeler, Ak Saray ve yıl dönümü olan yolsuzluk operasyonları “padişah” kostümü giyen bir öğrenci ve arkadaşları tarafından protesto edildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde “padişah” kostümü giyen bir öğrenci ve “padişah”ın arkadaşları fakülteleri dolaştı. Beraberinde arkadaşlarının da olduğu “padişah” kıyafeti giyen öğrenci, derslikleri ve fakülte kantinlerini gezdi. “Padişah”ın yanında gezen iki arkadaşı olta ile para tuttu. Öğrencilerin ve hocaların dikkatini çeken eylemde “padişah”, iktidarın eğitime yönelik uygulamalarına, Ak Saray’a ve yıl dönümü olan yolsuzluk operasyonuna göndermeler yaptı.

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

“Padişah”, dersliklerde öğrencilere “Derse besmeleyle başladın mı?”, “Derste hangi duaları öğrendiniz?”, “Harçlarınızı ödeniz mi?” sorularını yönlendirdi. Öğrenciler ise şaşkınlıkla ve eğlenerek “padişah”a cevap verdi. “Padişah” aynı zamanda “Derste hangi duaları öğretiyorsunuz?”, “Derse besmeleyle başlıyor musunuz?” sorularını hocalara yöneltti. Hocalar da “padişah”ın sorularını gülerek karşıladı ve cevapladı. Kantinlerde de benzer soruları öğrencilere yönelten “padişah”, “dua öğrenmedik”, “harçları ödemedik” diye gelen cevaplara sinirlendi ve öğrencileri azarladı.

Yaşananların ardından öğrencileri eğlendiren eylem sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5225
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Öğrenciler “padişah” oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat