25 Temmuz 2023, Salı - 04:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Olaylı maçta puanlar paylaşıldı: Ankaragücü 1- 1 Fenerbahçe

Tarih: 07 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 150

Spor Toto Süper Lig’in 27’nci haftasında aynı puandaki MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe maçı 1-1 berabere bitti. 90’ıncı dakikada Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım ile MKE Ankaragüçlü Hector Canteros arasında çıkan tartışma nedeniyle maç, olaylı sona erdi.

MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe, Ankara Eryaman Stadyumunda 100’üncü kez karşı karşıya geldi. 1-1 beraberlikle sona eren maça, son dakikada çıkan kavga ve 2 kırmızı kart damga vurdu. Averajla MKE Ankaragücü’nü önünde olan Fenerbahçe, gelecek hafta Pazar günkü Galatasaray derbisine moralli gitmek istiyor.

İlk devreyi MKE Ankaragücü tek golle kapattı

Fenerbahçe’nin hızlı başladığı ilk yarıda MKE Ankaragücü uzun toplarla mücadeleyi rakip yarı sahaya taşımaya çalıştı. Maçta karşılıklı faullerin çok olduğu maçta ilk kart MKE Ankaragücü’nden Tito Canteros’a çıktı. İki takımın gol arayışına hız verdiği ilk yarının son dakikalarında ise gülen taraf MKE Ankaragücü oldu. Tyler Boyd’un attığı gol ile MKE Ankaragücü ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

Maç bitimindeki kavga oyuna damga vurdu

İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayana Fenerbahçe’nin aradığı gol 67’nci dakikada Hasan Ali Kaldırım’dan geldi. Hücuma katkılarıyla dikkat çeken tecrübeli stoper oyuncusu, Roberto Soldado’nun asistiyle maça beraberliği getirdi. 90’ıncı dakikaya girerken MKE Ankaragüçlü Hector Canteros ile Fenerbahçeli Mehmet Ekici yaşanan pozisyon sonrası birbirine girdi. Tribünlerin de karıştığı olay sonucu iki oyuncu da kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Çıkan kargaşada Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribününden bir çocuk fenalaştı. Şoka girdiği bildirilen çocuğu sağlık ekipleri müdahale etti.

Eski Fenerbahçeli futbolcu Webo, deplasman tribününü selamlıyor

MKE Ankaragücü Antrenörü Kaplan: “Son 15 dakikada ikinci golü bulabilirdik”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, basın mensuplarına maç sonrası yaptığı açıklamada, iki takımın da iyi oynadığını vurguladı. Aldıkları bir puana sevinemediklerini de belirten MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Kaplan, “Fenerbahçe’de iyi oynadı. Onlar da kazanabilirdi. Biz de özellikle son 15 dakikada ikinci golü bulabilirdik” dedi. Sol kanat oyuncusu Boyd’un 40 derece ateşte maça çıkardıklarını söyleyen Kaplan, “Çocuk, fedakarlık yapıp oynadı, gol de attı. İki arkadaşımız cezalı duruma düştü. Kayserispor maçına farklı oyuncularla çıkarız” ifadelerini kullandı. Maçın hakemi Mete Kalkavan’a teşekkür eden Kaplan, Fenerbahçe’nin kadrosu için, “Kadroyu görünce ‘Fenerbahçe, kazanmak için gelmiş’ dedik. Devre arası onlar da biz de onar oyuncu transfer ettik” diye konuştu. İki takımında 32 puanda olduğunu anımsatan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Kaplan, “Demek ki doğru olanı yapmışız. 7 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkmışız. Bu takımı ligde tutmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Antrenörü Yanal: “Fenerbahçeli gibi oynamaya devam edeceğiz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki takım arasındaki mücadelenin üstünde durdu. Futbolu sonuçlandıranın gol olduğunu söyleyene Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, “Biz oyun becerimizle golü ekleyemedik. Sonra da defansif konsantrasyonumuz bozuldu” dedi. Takımının gol atma konusunda “çok becerikli olmadığını” dile getiren Yanal, “Oyuncularımız oyun becerisi gösterse de gol becerisi gösteremedi” ifadesini kullandı. MKE Ankaragücü’nün tanıdıkları bir camia olduğunu söyleyen Yanal, “Bugünkü tavırları da olağanüstüydü. Her şey bugün futbol adına güzeldi. Bizim oyuncularımızın son dakikalardaki tavırlarını da eleştiriyorum. Daha sabırlı olmaları gerek. Gereken cezayı da alacaklarına emin olabilirsiniz” açıklamasında bulundu. “Fenerbahçe, sonuçlardan farklı bir büyüklüğe sahip” diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, “Sonucu bulamadık ama Fenerbahçeli gibi oynamaya devam edeceğiz. Kadıköy’deki maçlar bizim için bayram gibidir. Futbol adına da koyulacak bir tavırla, umarım gelenek devam edecek” açıklamasında bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22542
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Olaylı maçta puanlar paylaşıldı: Ankaragücü 1- 1 Fenerbahçe

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat