17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Ömrüne Sığmayan Adam” Çankaya’da

Tarih: 04 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 109

Ankara, Aziz Nesin’in arşivinden oluşan “Ömrüne Sığmayan Adam” sergisine ev sahipliği yapıyor. ÇSM’de açılan sergi, 8 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çağdaş Sanatlar Merkezi, (ÇSM) doğumunun 100. yılında Aziz Nesin’in kişisel arşivinden oluşan “Ömrüne Sığmayan Adam” sergisine ev sahipliği yapıyor. Aziz Nesin’in yüz binlerce dokümandan oluşan arşivinden seçki, el yazması notları, günceleri, kitapları, eşyaları ve aldığı ödüllerin yanı sıra yaşamı üzerine video röportajlar ve belgesellerin de yer aldığı sergi, 8 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi, Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, sergi küratörü Işın Önol ve CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya’nın yaptığı konuşmaların ardından sanatseverlere kapılarını açtı. Serginin ilk bölümünde Aziz Nesin’in yaşadığı döneme yer verilirken, ikinci bölümünde ölümünden sonra çevrilen veya basılan kitaplarının yanı sıra Nesin’in planladığı ve bugün hâlâ çalışmaları devam eden Nesin Vakfı, Nesin Yayınevi, Nesin Matematik Köyü’nün görselleri bulunuyor.

aziz-kapak

Cihangiroğlu: “Halkına borcunu ödemek için çalışan biriydi”

Açılışta söz alan Önol, serginin büyük bir kolektif emek ürünü olduğunu vurgulayarak çalışmanın daha önce İstanbul, İzmir ve Bursa’da açılarak büyük ilgi gördüğünü belirtti. Nesin Vakfı’nda yetişmiş kişilerden olan Süleyman Cihangiroğlu, “Aziz Nesin günde 2 saat uykuyla hep halkına olan borcunu ödemek için çalışan biriydi. Ben tek başıma ne yapabilirim diye düşünenlere söylemek isterim ki Aziz Nesin tek başına da çok ama çok şey yapılabileceğinin kanıtıdır” dedi.

Bir diğer konuşmacı Yılmazkaya ise, Aziz Nesin’in gerçek bir aydın kimliği taşıdığını belirterek, “Aziz Nesin’in kendi doğruları konusundaki ısrarlı ve baskılar karşısındaki direngen tutumundan hep birlikte öğreneceklerimiz var” diye konuştu.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12241
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Ömrüne Sığmayan Adam” Çankaya’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat