19 Temmuz 2023, Çarşamba - 18:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ömür Ünver İLEF’teydi

Tarih: 08 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 270

Milliyet Gazetesi Ankara Bölge Sorumlusu gazeteci Ömür Ünver Ankara Üniversitesi (A.Ü.) İletişim Fakültesindeydi (İLEF).

Milliyet Gazetesi’nde Ankara Ek’inin çıkmasından sorumlu gazeteci Ömür Ünver, 8 Aralık günü İLEF‘te Arş. Gör. Dr. Özgün Dinçer’in verdiği “Kent ve Çevre Muhabirliği” dersine konuk oldu. Gazeteci Ünver, deneyimlerini mesleğe hazırlanan öğrencilerle paylaştı. Türkiye’deki ulusal gazetelerin insanların hayatlarına çok dokunmadığını belirten Ömür Ünver, bu alanı normalde yerel basının doldurması gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini vurguladı. Ünver bu alanı bazı ulusal gazetelerin illere veya bölgelere göre çıkardığı eklerle doldurmaya çalıştığını söyledi.

Gezi Direnişi sonrasında kente sahip çıkma kavramının daha da önem kazandığına değinen Ünver, insanlar artık yaşadığı yerlerde neler olduğunu gazetelerden öğrenmek ve yaşananlara müdahil olmak istiyor dedi. Kent, enerji, çevre muhabirliği alanlarının henüz yeni doğan alanlar olsa da gelecekte önem kazanacağını aktaran Ömür Ünver, bu alanda bir boşluk olduğunu ve mezun öğrencilerin bu alanı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca yerel basının da güçlenmesinin gerekli olduğunu belirten Ünver, mezun olacak öğrencilere yerel gazetelerin güçlenmesi için yerel gazetelerde çalışmayı önerdi.

Dersin sonunda gazeteci Ömür Ünver, öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlandırdı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5090
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ömür Ünver İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat