19 Temmuz 2023, Çarşamba - 13:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Büyükşehir Belediyesinde öncelik “insan sağlığı, hayvan refahı”

Tarih: 21 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 157

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanlarının sorunlarını çözmek için oluşturduğu yeni komisyon, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Heyetin Gölbaşı Barınağındaki ziyaretinin ardından Sincan Hayvan Barınağı da yerinde incelendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sokak hayvanlarının sorunları için uzmanlarla yürüttüğü yeni çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye yetkilileri ve gönüllüler, dün de Sincan Hayvan Barınağında da incelemeler yaparak çalışmaları yerinde izledi ve yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi topladı. Belediye yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesinin önceliğinin “insan sağlığı, hayvan refahı” şeklinde ifade edilebileceğini söyledi.

Sincan’daki barınağı ziyaret eden ekip, kedilerin köpeklerden steril ortamlarda yaşayabildiği; kafa travması, ön kol sakatlanmaları için farklı bölmeleri gezerken, işçilerin kullanımındaki alanların eksikliğine dikkat çekildi. Heyet, öncelikli çözülecek sorunlardan birinin işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili konular olduğuna işaret ederken, öne çıkan diğer hususlar; veteriner hekimlerin çalışma koşulları ve birimler arasındaki koordinasyon oldu.

Hasta takibi için yeni uygulamalar konuşuluyor

Hedeflenen köklü çözümler için uzmanların görüşlerinin alındığı ziyarette, kurumlar arasındaki yetki ve uygulama karışıklığının çözülmesi gerektiği belirtilirken, var olan çip sisteminin geliştirilmesi ve veteriner-yurttaş iletişimini iyileştirmek için hasta takibini sağlayacak bir telefon uygulamasının hayata geçirilmesi üzerinde de duruldu. Geliştirilmesi planlanan uygulamayla veteriner hekimlerin hasta yakınlarıyla girdikleri olumsuz diyalogların ve iletişim kopukluklarının ve veterinerlere yüklenen fazladan iş yükünün önüne geçilmesi hedefleniyor.

İş yükü dört yılda üç katına çıktı

Veteriner Şube Müdürlüğünün çalışan sayısının artırılmasının da artan ihtiyacı karşılamada önemli bir adım olacağı belirlendi. Bu yıl Şubat ve Mart aylarında ihbar sayısının 1200 olduğu kaydedilirken, aynı ekibin 2014’te aldığı ihbar sayısının 4 bin 80; 2018’de ilgilendiği vaka sayısının 14 bin 763 olduğu bilgisi paylaşıldı. Veteriner ekibin aldıkları ihbarlar neticesinde ilgilendikleri hayvanların yüzde 40’ının canlı olduğu ve aramaların önemli bir kısmının sahte olduğu belirtildi. Veteriner Şube kadrosunun iş yükü ve çalışma koşullarının ağırlığını gözler önüne seren bir geziden sonra ilk elden düzenlenecek başlıklar, karantina alanı oluşturulması, prefabrik alanlarla getirilen geçici çözümlerden uzak durulması olarak şekillendi. Şu an itibariyle 587 köpek ve 187 kediye ev sahipliği yapan barınağın, çevre düzenlemesinin yenilenmesine başlandığı ifade edildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23715
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Büyükşehir Belediyesinde öncelik “insan sağlığı, hayvan refahı”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat