4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Oray’ın Yönetmeni Büyükatalay: Filme sosyolojik ve psikolojik yönden bakılmalı

Tarih: 22 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 95

Berlin Film Festivali’nden En İyi İlk Film ödülünü kazanan Oray, dün Ankara Uluslararası Film Festivali’ne film ekibiyle beraber geldi.

Ankara Uluslararası Film Festivali’ne Kino 2019-Alman Filmleri kapsamında, Berlinale’den aldığı En İyi İlk Film ödülüyle gelen Oray’ın gösterimi dün film ekibinin katılımıyla yapıldı. Uyum sorunları olan ve inanç kriziyle baş etmeye çalışan genç bir adamın hikâyesini anlatan filmin gösteriminin ardından yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay ve yapımcı Bastian Klügel’le söyleşi yapıldı.

Klügel: Almanlar Müslümanların yaşamlarını bilmiyor

Yapımcı Bastian Klügel filmin Almanya için önemli olduğunu ifade ederken “Almanya’da Almanlar, orada yaşayan Müslümanların yaşadıklarıyla ilgili çok fazla şey bilmiyorlar. Çok fazla ön yargı, İslamofobi var. Müslüman toplumun içinden bakan bir filmin çok önemli olacağını düşündüm”dedi.

Büyükatalay: Tek İslam yok

Filmde mesaj verme kaygısı gütmediğini belirten Büyükatalay, “Ben hiçbir yöne çekilmek istemiyorum. Filme daha çok sosyolojik ve psikolojik yönden bakılmalı. Bu noktada filmin yorumu size bağlı” dedi. Seyircinin sahneler üzerine, filmdeki İslami motiflere dair yönelttikleri soruları ise Büyükatalay, “Tek İslam yok. Almanya’da benim doğup büyüdüğüm şehirde bile yedi, sekiz tane cemaat var. Almanya’da yaşanan İslam’la, Endonezya, ABD’de yaşanan İslam bambaşka. O yüzden bambaşka fetvalar oluşuyor” diyerek yanıtladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23105
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Oray’ın Yönetmeni Büyükatalay: Filme sosyolojik ve psikolojik yönden bakılmalı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat