1 Ağustos 2023, Salı - 23:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Oyuncak Müzesi yeniden açıldı

Tarih: 22 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 145

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Oyuncak Müzesi yenilendi. Yeri değiştirilen müze artık Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’nde ziyaret edilebilecek.

Ankara Üniversitesi() Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde 23 Nisan 1990’da Prof. Dr. Bekir Onur tarafından açılan Oyuncak Müzesi yenilenerek 20 Nisan Perşembe günü açıldı. Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde 25 yıldır hizmet veren müze, yenileme sonrası yeri değiştirilerek  Tandoğan Kampüsü’ne taşındı. Müzenin sergileme alanı artık daha büyük ve müzede daha çok oyuncak bulunuyor.

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi olan müzede geleneksel, fabrikasyon, yabancı, antik ve yeni oyuncaklar olmak üzere beş bölümden oluşan bir koleksiyon bulunuyor. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri hizmet veren müzeyi ziyaret etmek için  10.00-12.00 ve 14.00-16.00 arasında randevu alınması gerekiyor. Çarşamba ve cuma günleri gezi, salı ve perşembe günleri müzenin etkinlikleri için randevu alınabilir. Etkinlik günlerinde müze gezi ziyaretine kapalı. Randevunun telefonla alınabildiği müzeye girişler, 2 tl, etkinlik ise 10 tl olarak ücretlendiriliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10938
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Oyuncak Müzesi yeniden açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat