15 Temmuz 2023, Cumartesi - 00:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özel: “Gazeteci sporcunun doping kullandığını yazamayabiliyor”

Tarih: 20 Haziran 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 242

Dopingle Mücadele Medya Atölyesi ikinci gününde devam ediyor. İkinci günün ilk oturumunda spor muhabiri Lütfü Özel, “Gazeteci bakış açısıyla doping ve dopingle mücadele” hakkında konuştu.

Dopingle Mücadele Medya Atölyesi, ikinci gününde kaldığı yerden devam ediyor. ATK Sanatevinde 9.30’da başlayan ikinci günün ilk oturumunda, İLEF’te Spor Muhabirliği dersi veren Vatan Gazetesi Spor Muhabiri Lütfü Özel, “Gazeteci bakış açısıyla doping ve dopingle mücadele” hakkında konuştu.

lütfüözeliç

Fotoğraf: Emre Akcebe

“Sporcuyu şüpheli bulursam, araştırırım”

Lütfü Özel, konuşmasına gazetecilerin dopingle ilgili haber yaparken yaşadıkları zorluklardan bahsederek başladı. Uzun yıllar boyunca yaptığı spor muhabirliği deneyimleri sonucunda, sporcuların görüntülerinden doping kullanıp kullanmadıklarıyla ilgili şüphelenebildiğini söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: “Sporcuyu şüpheli bulursam, araştırırım. Sporcunun yarışma sonuçlarını incelerim ve edindiğim bilgileri teyit ettiririm. Sporcunun doping kullandığını ortaya çıkartırsam ülkenin veya sporcunun prestijini düşünmeden gerçekleri yazarım. Bir gazeteci böyle yapar. Ancak bazen yazmış olmama rağmen araya giren kişiler yüzünden doping kullanan sporcunun haberi gazetede yer almayabiliyor, gazeteci sporcunun doping kullandığını bilse bile haberini yapamayabiliyor.”

Özel, ayrıca futbolun endüstri boyutunun, sporun diğer alanlarının gazete sayfalarına girmesine engel olacak kadar büyük bir yer kapladığını söyledi. Dopingle mücadeleye gazetecilerin 2000’li yıllarda dahil olmaya başladığını ifade eden Özel, 2013 yılında medyada doping haberleri konusunda çok büyük bir artış olduğunu kaydetti.

“Kafelerde doping hapı satan Milli Takım Antrenörleri var”

Dopingle mücadele konusunda tıbbi endüstrinin sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Özel, mücadele için birçok kampanya hazırlanmasına rağmen gelişen tıp teknolojisiyle performansı artıran maddelerin, doping kontrol testlerine yakalanmayacak şekilde geliştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Özel, dopingle mücadele konusunda antrenör ve federasyonların da çelişkili tutumlar sergilediğini belirterek şöyle konuştu: “Antrenörler sporcular üzerinden kazanç sağladıkları için sporcuyu doping kullanmaya teşvik ediyor, hatta sporcunun haberi olmadan doping almasını sağlıyorlar. Stadın karşısındaki kafelerde doping hapı satan Milli Takım Antrenörleri var. En vahimi, 18 yaşından küçük çocuklara haberleri olmadan doping kullandıran antrenörler var. Federasyon başkanlarının da dopingle mücadele eder gibi görünüp rüşvet aldıklarını biliyoruz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14690
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özel: “Gazeteci sporcunun doping kullandığını yazamayabiliyor”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat