23 Temmuz 2023, Pazar - 07:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özgür yazılım aktivisti Richard Stallman İLEF’e geliyor

Tarih: 27 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 187

Amerikalı ünlü özgür yazılım aktivisti, sistem uzmanı ve yazılım geliştiricisi Richard Matthew Stallman İLEF’e konuk olarak geliyor.

stallman-iç150.yılını kutlayan İLEF, Sabancı Üniversitesi MBA Kulübü ve Korsan Parti’nin işbirliğinde düzenlenen “Özgürlük Sohbetleri” etkinliğinin bu yılki konuğu olan Richard Matthew Stallman İLEF’e konuk olarak gelecek.

Richard Stallman 2 Mart Pazartesi günü 19.00’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevinde “Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz” konulu bir sunum gerçekleştirecek. Sunumda yazılım, özgür dijital toplum, telif haklarının yanı sıra bireysel özgürlük ve internet teknolojisinin hayatımızdaki yeri de tartışılacak.

Stallman İLEF’e gelmeden önce ilk olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesinde 27 Şubat Cuma günü 19.00’da “Özgür Dijital Toplum” başlıklı bir sunum yapacak. Ardından 28 Şubat saat 14.00’da Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesinde “Telif Hakları ve Toplum” sunumuyla katılımcılarla buluşacak.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için: http://www.sumba.club/oumlzguumlrluumlk-sohbetleri.html

 

Richard Matthew Stallman Kimdir?

Richard Matthew Stallman, internet ortamında kullanılan kısaltması RMS olarak anılan yazılım geliştiricisi ve özgür yazılım aktivisti. Stallman 1953 yılında New York’ta doğdu. 1970 yılında Harvard’da Fizik eğitimi aldı ve 1974 yılında mezun oldu. Eylül 1974 ve Ekim 1975 yılları arasında MIT’de fizik yüksek lisansını tamamladı.

Dr. Richard Stallman, 1983 yılında özgür yazılım hareketine öncülük etti ve 1984 yılında GNU işletim sistemini geliştirmeye başladı. GNU, herkesin ister değiştirerek ister değiştirmeden, dağıtmak ve kopyalamakta özgür olduğu bir özgür yazılımdır. GNU/Linux sistemi, yani GNU işletim sistemine Linux’un eklenmiş hali, bugün milyarlarca bilgisayar üzerinde kullanılmaktadır. Stallman, aynı zamanda Özgür Yazılım Hareketi’nin ve buna bağlı olarak GNU Projesi, League for Programming Freedom Özgür Yazılım Vakfı’nın kurucusu ve başkanıdır.

Kazandığı ödüller arasında ACM Grace Hopper Ödülü, MacArthur Vakfı bursu, Electronic Frontier Foundation’da Öncü Ödülü, Sosyo/ekonomik iyileştirme dalında Takeda Ödülü ve Internet Hall of Fame bulunmaktadır.

Stallman ile ayrıntılı bilgi için: http://www.stallman.org

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5882
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özgür yazılım aktivisti Richard Stallman İLEF’e geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat