19 Temmuz 2023, Çarşamba - 07:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özkazanç, Butler’ın “Şiddetsizlik Talebi”ni anlattı

Tarih: 01 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 77

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 15.30 – 17.30 arasında SBF’de Prof. Dr. Alev Özkazanç, Judith Butler’ın “Şiddetsizlik Talebi”ni anlattı.

Özkazanç, Butler'ın 'Şiddetsizlik Talebi'ni anlattı (Kullanacaksan içte)

Fotoğraf: Burak Demir

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 15.30 – 17.30 arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde (SBF) Prof. Dr. Alev Özkazanç, “Butler’ın ‘Şiddetsizlik Talebi’ ” başlıklı konuşma yaptı.

Judith Butler hakkında ders verdiğini ve bu etkinliğe de öğrencilerini beklediğini söyleyen SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Özkazanç, Butler hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Butler’ın eserlerini incelediğini ve 14 tez çıkardığını kaydeden SBF Öğretim Üyesi, Butler’ın şu sözünü aktardı: “Etik bir çağrı olarak şiddetsizlik, mücadeledir.”

Özkazanç, Butler’ın Emmanuel Levinas’ı ve Melanie Klein’ı eleştirdiğini de kaydederek, Levinas ve Klein hakkında konuştu. Etkinlik, Özkazanç’ın, Butler’ın devlet şiddeti ve medya hakkındaki görüşünü soru – cevap bölümünde aktarmasıyla son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8112
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özkazanç, Butler’ın “Şiddetsizlik Talebi”ni anlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat