3 Mayıs 2024, Cuma - 23:26

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Pandemi Servisi Doktoru Doç. Dr. Savran, herkesi daha ciddi olmaya çağırıyor

Tarih: 29 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 94

Doç. Dr. Yusuf Savran “Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil” diyerek Türkiye’yi uyardı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, kendi sosyal medya hesabından yayınladığı video Türkiye’deki duruma ilişkin gözlem ve düşüncelerini paylaştı.

Savran, “Halkımızın çoğu karşı karşıya olduğumuz tehlikenin farkında değil. Bu insanlık tarihinde 1400’lü yıllarda meydana gelen veba salgını ve 1990’larda ve 2012’de meydana gelen salgınlardan sonra insanlık tarihinin karşılaştığı en büyük tehlikedir” diyerek herkesi uyarıyor.

Savran, videoda, vaka ve ölüm sayılarının İtalya’nın ilerisinde olduğunu da iddia ediyor: “İstatistiklere baktığınız zaman hazırlıksız yakalanmış İtalya’ya göre ‘Biz buna hazırlandık’ diyen Türkiye daha ciddi bir sınav vermektedir ve vaka sayımız da ölüm sayımız da şu ana kadar İtalyanlardan daha ileridedir.” dedi. Savran “Bu işi ciddiye almazsak bu iş çığrından çıkacak ve bin rakamlı ölümlere ulaşacak.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27695
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Pandemi Servisi Doktoru Doç. Dr. Savran, herkesi daha ciddi olmaya çağırıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat