15 Temmuz 2023, Cumartesi - 03:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

PARADİSO Sinema Topluluğu dönemi açıyor

Tarih: 09 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

Ankara Üniversitesi PARADİSO Sinema Öğrenci Topluluğu dönemin açılışını “Cinema Paradiso” filmiyle yapacak.

Ankara Üniversitesi PARADİSO Sinema Öğrenci Topluluğu dönem açılış etkinliği olarak “Cinema Paradiso”nun gösterimini seçti. İLEF Mahmut Tali Öngören Sinema salonunda 12 Ekim Cuma günü  yapılacak etkinliğin açılış saati 14.00 olarak belirlenirken, film gösterimi  14.30’da başlayacak. Topluluğun kurucu üyeleri, PARADİSO Sinema Öğrenci Topluluğunun açılış töreninde “Cinema Paradiso” filminin gösterilmesinin sebebi olarak selef toplulukları olan Sineilef’in de açılış için aynı filmi seçmesini gösterdi.

Topluluğun ismi değişti

Geçmiş yıllarda Sineİlef adıyla çalışmalar yürüten topluluk, Ankara Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesinin değişmesiyle çalışmalarına yeni bir isimle devam etme kararı aldı. Danışmanlığını Doç. Dr. Ali Karadoğan’ın yaptığı İLEF merkezli topluluk, Genel Kurul toplantısını ilerleyen günlerde yapacak.

Cinema Paradiso hakkında

Cennet Sineması (İtalyanca özgün adıyla Nuovo Cinema Paradiso), 1988 yapımı İtalyan filmi. Giuseppe Tornatore’nin ikinci filmi olan Cinema Paradiso, yayınlandığı günden itibaren sinema klasikleri arasındaki yerini aldı. Yapımcılığını Franco Cristaldi ve Giovanna Romagnoli’nin üstlediği filmin müziklerini, kariyeri boyunca 500’ün üzerinde filmin müziğini yapan Ennio Morricone üstlendi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19646
Yol: Ana sayfa » Yazılar » PARADİSO Sinema Topluluğu dönemi açıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat