19 Temmuz 2023, Çarşamba - 04:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Perseid meteor yağmuru yoğun ilgi gördü

Tarih: 13 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 125

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesinde dün gece Perseid meteor yağmuru heyecanı yaşandı. Yaklaşık 500 kişi gökyüzünden akan meteorları izledi.

Ankara Üniversitesinin Ahlatlıbel’de bulunan Kreiken Rasathanesinde dün 20.30 – 00.00 saatleri arasında “Perseid Meteor Yağmuru Özel Etkinliği” yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikte, Perseid meteor yağmuru, biri mobil olmak üzere 3 teleskop ile katılımcılar tarafından izlendi.

Meteorlar çığlıklara karşılandı

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Perseid Meteor Yağmuru Özel Etkinliğinin açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Baştürk yaptı. Meteorlar, uzay ve yıldızlar hakkında kısa bilgiler veren Baştürk, meteorların çıplak gözle de görülebileceğini söyledi. Baştürk’ün konuşmasının ardından katılımcılara, bir meteorun dünyaya çarpmasını konu alan animasyon film gösterildi ve meteorlar hakkında sunum yapıldı.

Gökyüzü ve uzay meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte her kayan meteor sevinç çığlıkları yükselmesine neden oldu. Etkinlik görevlileri, etkinliğe 100 – 150 civarında izleyicinin katılacağını tahmin ettiklerini belirtirken, yoğun ilgi karşısında şaşırdıklarını da dile getirdi.

meteor - 2

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

 

Katılımcılar yanlarında getirdikleri teleskoplarla da gökyüzünü incelerken, birçok kişi de kayan meteorların görüntülerini yakalamak için fotoğraf çekti.  Perseid meteor yağmurunun devam etmesi sebebiyle aynı etkinlik bugün 20.30 – 00.00 saatleri arasında tekrarlanacak. İlk etkinliğe katılamayan gökyüzü ve uzay meraklıları, Perseid meteor yağmurunu rasathanede izleyebilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7556
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Perseid meteor yağmuru yoğun ilgi gördü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat