2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Ertan, “Milli Mücadelede Kadınlar” sergisini GÖRÜNÜM’e anlattı

Tarih: 09 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 121

Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü tarafından “Milli Mücadelede Kadınlar” sergisi açıldı. Serginin tasarımcılarından Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, GÖRÜNÜM’e konuştu.

Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü arşivlerinden derlenen “Milli Mücadelede Kadınlar” sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Beşevler Merkez Yerleşkesinde yer alan Rektörlük binasında açıldı. Sergide Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden kadınların ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğrafları yer aldı. 33 fotoğrafın yer aldığı sergide, “Milli Mücadele” döneminde savaşan, dikiş diken, hastanede çalışan ve cepheye erzak taşıyan kadınların fotoğrafları sergileniyor. Serginin tasarımcılarından Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan GÖRÜNÜM’e konuştu.

 

“Arşivimizde 15 bine yakın fotoğraf  var”

Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsünün kurulduğu 1942 yılından beri fotoğraf arşivine başladığını belirten Ertan, “Tüm fotoğraflar Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsünün arşivinden gün yüzüne çıkmıştır. Fotoğrafları 1 aylık çalışmayla derledik” dedi. Fotoğraf arşivlerinden bahseden Ertan, “Daha önce Kocaeli bölgesi için de bir sergi açmıştık. Çok farklı konseptlerde sergi açabilecek fotoğraflara sahibiz. Milli Mücadelede Kadınlar sergisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için açtık. Arşivimizde 15 bine yakın fotoğraf var” dedi.

Sergiye ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirten ve gelecek aylarda Ankara Üniversitesi’nde yeni sergiler açmayı planladıklarını dile getiren Ertan, “Gelecek sergilerimizde ziyaretçilerimize teknik anlamda daha iyi bir sunum yapmak istiyoruz” dedi.

Asılları dijital rötuşlarla daha belirgin hale getirilerek basılan fotoğrafların sergisi 10 Mart Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17663
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Ertan, “Milli Mücadelede Kadınlar” sergisini GÖRÜNÜM’e anlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat