14 Temmuz 2023, Cuma - 20:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Gürhan Fişek anılıyor, Fişek Vakfı ödülleri sahiplerini buluyor

Tarih: 21 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 70

Sosyal politika ve işçi sağlığı alanının en önemli isimlerinden Prof. Dr. Fişek, çocuk hakları ve sosyal politika alanında verilen ödüllerle bir kez daha anılıyor.

Prof. Dr. G. Gürhan Fişek, doğumunun 71’inci yıl dönümünde bir kez daha anılıyor. Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Prof. Dr. Fişek’i “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü” ve “Prof. Dr. A. Gürhan Fişek Sosyal Politika Makale Ödülü” ile anıyor.

Sosyal güvenlik, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanının en önemli isimlerinden Mülkiyeli bilim insanı Prof. Dr. Gürhan Fişek, 14 Ocak 2017 tarihinde hayatını kaybetmişti. Prof. Dr. Gürkan Fişek doğumunun 71’inci yılında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılacak olan etkinliklerle anılacak. Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklerin programı şöyle:

  • 14:00 Suskunluklar Büyüdükçe Karanlıklar da Büyür (Saydam Gösterisi ve Forum)
  • 15:00 Kısa Film Gösterisi: İpe Koşan Çocuklar (Yönetmen: İrfan Kayaş)
  • 15:15 Çocuğun İnsan Hakları Ödülünün Verilmesi
  • 15:20 Prof. Dr. A. Gürhan Fişek Sosyal Politika Makale Ödülünün Verilmesi
  • 15:30 Çetin Gül Müzik Dinletisi
  • 16:00 Fotoğraf Sergisi: Bir Maden İşçisinin Objektifinden (Alaaddin Kara)

Prof. Dr. Gürkan Fişek kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni dereceyle bitiren Fişek, 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yürüttü. İş Sağlığı Doktora derecesi aldıktan sonra yine aynı dalda 1987 yılında Üniversite Doçentliği ünvanını kazandı. Tıp dalında yaptığı çalışmaların yanı sıra 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde başladığı doktora çalışmasını 1985 senesinde tamamlayarak sosyal politika konusunda doktora derecesi kazandı. Türk Tabipleri Birliği(TTB) İşçi Sağlığı Kolu kurucu başkanı olan Prof. Dr. Fişek 1988-1992 yılları arasında TTB Merkez Konseyi üyeleri arasında yer aldı. 1994 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Doçenti olarak göreve başladı. Sosyal güvenlik, iş sağlığı güvenliği, iş sağlığı güvenliği denetimi, hükümet dışı kuruluşlar, sosyal hekimlik politikaları, sosyal dışlanma başlıklı dersler veren Fişek, 1999 yılında profesör oldu. Prof. Dr. Gürkan Fişek akademik hayatında şu ödülleri aldı;

1984-Middle East Awards (MEAWARDS),

1997-T.C.Cumhurbaşkanlığı Takdir Belgesi,

1998,1999-Bilkent Rotary Kulübü Meslek Ödülü,

2012-İş Müfettişleri Derneği 1.Çalışma Yaşamına Katkı / Sendika ve Sivil Toplum Ödülü

2013-Türkiye Gençlik Federasyonu Gençlik Gönüllülük Ödülü

2015-3.Halk Sağlığı Ödülleri / İş Sağlığı ve Güvenliği (Okan Üniversitesi ve Türkiye Halk Sağlığı Derneği)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/32150
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Gürhan Fişek anılıyor, Fişek Vakfı ödülleri sahiplerini buluyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat