28 Temmuz 2023, Cuma - 01:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Kışlalı ölümünün 20’nci yılında anıldı

Tarih: 21 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 219

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını yitiren fakültemizin hocalarından, gazeteci, yazar ve aydın Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 20’inci yılında anıldı. İletişim Fakültesi’nde adının verildiği Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde yapılan anmaya öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

Bombalı bir suikast sonucu 21 Ekim 1999 günü öldürülen fakültemiz hocalarından gazeteci, yazar ve aydın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 20’inci yılında İLEF‘te düzenlenen törenle anıldı. Adının verildiği sanatevinde yapılan anmaya Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, eşi Nilüfer Kışlalı, kızı Dolunay Kışlalı’nın yanı sıra İLEV Başkanı Ali İnandım ile Kışlalı’nın sevenleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende İLEF İletişim Birimi’nin Kışlalı anısına yaptığı kısa film izlendi. Kısa filmin ardından Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun birer açılış konuşması yaptı. Rektör İbiş, Ahmet Taner Kışlalı’nın çok kimlikli ve zengin bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Kışlalı’nın acısının hala taze olduğunu söyledi. İbiş, “Bir insanı daha çok üreteceği, daha çok insanı yetiştireceği bir dönemde kaybediyorsanız, hele de o insanı hain bir terör saldırısında kaybediyorsanız o acı daha da büyüyor” dedi.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Altun da, Kışlalı’nın öğrencileri, çalışma arkadaşları ve sevenleri olarak bir arada olmanın önemine değinerek, “20 yıl önce hangi duygular içerisindeysek bugün aynı duygulara gark olduk” diye konuştu. Altun, Kışlalı’nın anısının yaşatılması ve düşüncelerinin yayılması için bundan sonra da ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un moderatörlüğünü yaptığı ve gazeteci Işık Kansu ile İLEF eski dekanlarından Prof. Dr. Ahmet Tolungüç’ün konuşmacı olduğu bir panel düzenlendi. Gazeteci Kansu, Kışlalı ile çalışma şansı elde ettiğini belirterek Kışlalı için “Aydınlanmacıdır. Kaleminde, yüreğinde ve bilincinde Cumhuriyet Devrimi’ni yaşatan bir gazeteci, akademisyen ve yazardır” ifadelerini kullandı. Kansu’nun ardından söz alan Prof. Dr. Tolungüç de Kışlalı ile anılarını anlattı. Kışlalı’nın katledildiği gün yaşananları anlatırken duygulanan Tolungüç, Kışlalı’nın ardından yapılan öğrenci konuşmalarının onun anısının yaşayacağının kanıtı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Abdülrezak Altun, İletişim Birimi’nin Kışlalı anısına yaptığı internet sitesinin tanıtımını yaptı. Kışlalı’nın gazete yazılarının, kitap tanıtımlarının ve fotoğraflarının yanı sıra kamuoyunda “Umut Davası” olarak bilinen davanın dosyalarının da yer aldığı sitenin sahipliğini temsil eden bir belge, eşi Nilüfer Kışlalı ve kızı Dolunay Kışlalı’ya Rektör İbiş ve Dekan Altun tarafından sunuldu. Törende ayrıca siteyi yayına hazırlayan İletişim Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Hatice Kurt ile öğrenciler Gökay Gürbüz, Aslıhan Meriç, Umut Acer, Merve Ayyıldız ve Selin Dilekçioğlu’na da Rektör İbiş, Dekan Altun ve Kışlalı’nın ailesi tarafından birer teşekkür belgesi verildi.

Salondaki tören ve konuşmaların ardından, yenilenen Kışlalı büstünün açılışı da törene katılanlar tarafından yapıldı. 

 

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25366
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Kışlalı ölümünün 20’nci yılında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat