4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Mehmet Yüksel konferans salonu açıldı

Tarih: 02 Mayıs 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 468

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki konferans salonuna Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in adı verildi.

Geçtiğimiz sene geçirdiği ani kalp krizi sebebiyle kaybettiğimiz Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in adı Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki (HÜHF) konferans salonuna verildi.

myuksel-huhf-1a

2 Mayıs Salı günü saat 11.00’de yapılan açılış töreninin ardından Mehmet Yüksel anısına bir de ağaç dikildi. Törene, Hacettepe Üniversitesi’nin yanı sıra Ankara Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi’nden de arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

myuksel-huhf-2

İLEF’te 1997 – 2006 yılları arasında Hukuk ve Sosyoloji alanlarında dersler veren Yüksel’in adı 490 kişilik konferans salonunda ve HÜHF bahçesindeki ağaçla yaşayacak.

Prof. Dr. Mehmet Yüksel kimdir?

myuksel-huhf-4Lisans eğitimini 1979 yılında, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan Yüksel, 1989 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ikinci lisansını aldı. 1986’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji bölümünde, 1997’de Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans çalışmalarını yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim dalında 1999 yılında doktorasını tamamlayan Yüksel, ikinci doktora çalışmasını ise 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü Sosyoloji anabilim dalında bitirdi. Ankara Barosuna bağlı olarak bir süre avukatlık da yapan Yüksel, 1997 yılında Ankara Üniversitesi İletişim fakültesinde akademisyenlik kariyerine başladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmalarına devam eden Yüksel, 2013 yılından ölümüne kadar Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bulundu.

Hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi, iletişim hukuku alanlarında çalışan Prof. Dr. Mehmet Yüksel, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen’in danışmanlığını sürdürüyordu. Mehmet Yüksel, 23 Nisan 2016’da aramızdan ayrıldı.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14110
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Mehmet Yüksel konferans salonu açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat