17 Temmuz 2023, Pazartesi - 01:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Ünsal Oskay’ı sekiz yıldır unutmuyoruz

Tarih: 17 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 242

BYYO’da hocalık yapmış olan Prof. Dr. Ünsal Oskay ölümünün sekizinci yılında unutulmadı.

Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’nda (BYYO) dersler vermiş olan Prof. Dr. Ünsal Oskay’ı, ölümünün sekizinci yıldönümünde anıyoruz. SBF’yi 1963 yılında bitiren Prof. Dr. Oskay, 1966 ve 1967 yıllarında ABD Stanford Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi’nde eğitim gördü. Oskay, ABD’deki eğitimini tamamladıktan sonra BYYO’da asistanlığa başladı. TRT Toplumsal Araştırma Büyük Ödülü’nü 1972 yılında kazandı.

afiş boyutlandırılmış Ünsal HocaOskay; kitle iletişim teorileri, popüler kültür, iletişim sosyolojisi, kültür sosyolojisi, Frankfurt Okulu, estetik, edebiyat, müzik ve sanat felsefesi konularında çok sayıda çalışma yaptı. Frankfurt Okulu’nun popüler kültür konusundaki çalışmalarının Türkiye’de tanınmasına büyük katkıda bulundu. Oskay, BYYO’da öğretim üyeliği yaptıktan sonra Bursa Akademisi’nde, Anadolu Üniversitesi’nde, Marmara Üniversitesi’nde, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dersler verdi. Ayrıca Oluşum, Forum, Akis, 7 Gün, Devrim, Yeni Gündem, Somut, Birikim, Argos, Varlık, Hürriyet Gösteri, gibi  birçok dergide yazdı.

Oskay, bugün İstanbul’da ”Ünsal Oskay’ı Anıyoruz’‘ etkinliğiyle anıldı. Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı’nda yapılan etkinlikte Çınar Oskay, Tayfun Atay, Gülhan Düzgün ve Göksel Aymaz “Bir İnsan, Bir Entelektüel”; Aygün Şen, Kaan Taşbaşı ve Uraz Aydın ise “Ünsal Oskay’da Tarih, Bilgi ve Fantazya”yı tartıştı.

Ölümünden sonra da izler bıraktı

Oskay’ın ölümünün birinci yılında İLEF‘te “Ünsal Hoca Kütüphanede Sizi Bekliyor” projesi hayata geçirildi. Ekim 2009’da yaşamını yitiren Oskay’ın eserlerinin unutulmaması amacıyla kütüphanesinin bir kısmı İLEF‘e bağışlandı. “Ünsal Hocanın Fantazyaları” başlıklı GÖRÜNÜM’ün ilk sayısında yer alan haber ise şöyle:

GRN_9316

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15730
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Ünsal Oskay’ı sekiz yıldır unutmuyoruz

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat