15 Temmuz 2023, Cumartesi - 15:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi İLEF’te gerçekleşecek

Tarih: 17 Nisan 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 232

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi’ne 23-24 Nisan’da ev sahipliği yapacak.

verigazeteciligi

İLEF ve Dağ Medya tarafından düzenlenen Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi, 23-24 Nisan Perşembe ve Cuma günleri saat 10.00 ile 17.00 arasında İLEF Bilgisayar Laboratuvarında gerçekleşecek. Yürütücülüğünü Mine Gencel Bek, Pınar Dağ, Berkin Akkocaoğlu ve Eva Constantaras’ın yapacağı iki günlük atölyenin ilk gününde veri ile çalışmanın önemi, veri gazeteciliği ve açık devlet ilişkisine örneklere dikkat çekilerek temel kavramların aktarılması, ikinci günde ise, araçların kullanımı ile hazırlanmış verilerle solo ve grup proje üretim çalışmalarının yapılması hedefleniyor. Atölyede üretilen çalışmalar, Görünüm Gazetesi web sitesindeki Veri Bölümü Test Yayınında yayınlanacak.

Başvuru için son tarih 21 Nisan

Son başvuru tarihi 21 Nisan 2015 olarak belirlenen Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi’ne aşağıdaki form ile başvurulabilir. Atölyeye kabul edilen katılımcılar 22 Nisan 2015 tarihinde e-posta yoluyla bilgilendirilecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6434
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Proje Üretimli Veri Gazeteciliği Atölyesi İLEF’te gerçekleşecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat