4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Radyocular Gazeteciler Cemiyeti’ne konuk oldu

Tarih: 18 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi Buluşmaları’nda dün, Modern Sabahlar radyo programının sunucularından Ege Kayacan ve Fahir Öğünç ile Türkiye’de radyoculuğun gelişimine dair bir söyleşi düzenledi.

Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde Medya için Demokrasi Programı kapsamında Virgin Radyo’da yayınlanan “Modern Sabahlar” adlı programın sunucularından Ege Kayacan ve Fahir Öğünç ile  “Türkiye’de Radyoculuğun Gelişimi” adlı söyleşi düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Medya için Demokrasi Program Direktörü Yusuf Kanlı, Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği destekli projelerle gazetecilik deneyimini artırma yolunda önemli adımlar attığını söyledi. Söyleşide bulunan gazeteci adaylarına tavsiyelerde bulunan Kanlı, sözü Ege Kayacan’a bıraktı.

Kayacan: “Gündemi takip etmek çok önemli”

Medyaya uygulanan sansürün radyolarda daha çok hissedildiğine değinen Ege Kayacan, dinleyicilerin bu duruma tepki gösterdiğini söyledi. Kayacan, bazı dinleyicilerin programdan eskisi kadar haz almadığını belirtti. Radyoculuğa ilk olarak Radyo ODTÜde başladığını söyleyen Kayacan, “Radyo ODTÜ çok rahat bir radyoydu. Gündeme dair her şeyi konuşup eleştirebiliyorduk. Şimdiyse insanlar her konuya aşırı hassasiyet göstermeyi çok seviyorlar” dedi. Türkiye’de gündemi takip etmenin medya sektöründeki çalışanlara kolaylık sağlayacağını belirten Kayacan, “Bu sektörde gündemi takip etmek çok önemli. Gündemi takip etmezseniz kendinizi yanlış bir cümle kurup hapiste bulabiliyorsunuz” dedi. Şikayet telefonlarının birçoğunun yersiz olduğuna da değinen Kayacan, bu durumun radyo kanallarında işçi ve işveren arasında problemlere yol açtığını söyledi.

Öğünç: “Eskiden radyo çok havalı bir mecraydı”

Ege Kayacan’ın ardından söz alan Fahir Öğünç üniversite yıllarındayken, radyoculuğun gençlerin hayallerini süsleyen bir meslek olduğunu söyledi. Öğünç, aslında ODTÜ Matematik Bölümü mezunu olduğunu ancak her zaman radyoya farklı bir bakış açısı olduğundan bahsetti. Çocukluğunda TRT’nin radyo programlarından kayıtlar yaptığını söyleyen Öğünç, “Eskiden radyo çok havalı bir mecraydı. Radyo ODTÜ’ye üniversiteye giderken başvurdum. Ege’yle de o şekilde tanıştık” dedi. Üniversite yıllarında özel radyoların peş peşe açıldığını ve aynı zamanda yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesiyle hızla kapandığını belirten Öğünç, kendisinin böyle bir dönemde haber spikerliğinin ardından sabah programı sunmaya başladığını anlattı.

Söyleşi, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25260
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Radyocular Gazeteciler Cemiyeti’ne konuk oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat