26 Temmuz 2023, Çarşamba - 08:33

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ressam Kanmaz’ın sergisi açıldı

Tarih: 26 Ocak 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 128

Ressam Davut Kanmaz, Galeri Akdeniz’de sergi açtı.

Ressam Davut Kanmaz’ın ikinci kişisel sergisi, dün sanatseverlerle buluştu. Galeri Akdeniz’de düzenlenen serginin açılışına Ankaralı sanatseverlerin ilgisi yoğundu.

Sergide sanatçının son dönem çalışmalarından 30 resme yer veriliyor. Kanmaz, soyut figüratif dışavurumcu resimlerinde doğa-insan ilişkisini tuvaline yansıtıyor. Küçük insan ve hayvan figürlerini büyük doğa kompozisyonları içine yerleştiren Kanmaz, böylece doğanın gücünü ve güzelliğini göstermeyi amaçladığını söylüyor.

Bu çalışmalarında öncekilere kıyasla, doğanın çeşitliliğine uygun olarak çok ve çeşitli renkler kullandığını dile getiren Davut Kanmaz’ın pek çok eseri serginin açıldığı ilk saatlerde sanatseverlerin koleksiyonlarına girdi.

Sanatçının sergisi, 9 Şubat’a kadar Galeri Akdeniz Çankaya’da sanatseverleri bekliyor olacak.

 

 

 

 

 

Davut Kanmaz:

Ankara’da 21 Ekim 1979 yılındadoğan Davut Kanmaz, 2006 yılında Anadolu Üniversitesi G.S.F Resim Bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Birleşik Sanatlar Ana Sanat Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine tez aşamasında devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergiye katılmıştır. Resim çalışmalarının dışından birçok sinema ve reklam filminin sanat gruplarında yer aldı, belgesel ve kısa film yönetmenliği yaptı. 2009 yılından beri Çankaya Belediyesi’nde Resim Öğretmeni olarak çalışmakta ve atölyesinde sanat çalışmalarına devam ediyor.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21493
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ressam Kanmaz’ın sergisi açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat