17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Rus Müsteşar Sheykhov İLEF’teydi

Tarih: 27 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 104

Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Müsteşarı Prof. Dr. Enver Sheykhov, 15-17 Ekim’de iki ülke medyasıyla ilgili Ankara’da düzenlenecek bir dizi etkinlik için görüşmelerde bulunmak üzere dün Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun’u ziyaret etti. Etkinlik detaylarının şekillendiği görüşmede Sheykov, İLEF’i gezme ve çalışmalar hakkında bilgi edinme fırsatı da buldu.

Prof. Dr. Sheykhov’un Türkiye Temsilciliği Başkanlığını da yürüttüğü Rossotrudnichestvo Federal Ajansı ile Rusya Halklar Dostluğu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve gazeteciler ile iletişim fakültesi öğrencilerinin katılacağı etkinlikler, 15-17 Ekim günlerinde Ankara’da olacak. İki ülke gazetecilerinin karşılıklı olarak birbirleriyle temas kurmaları ve bilgi akışı sağlamaları amacıyla hazırlanan programın ilk ayağı 9-13 Ekim’de Rusya’nın Kazan şehrinde gerçekleştirilecek. Türkiye’den gazeteci ve iletişim fakültesi öğrencileri Kazan’da Rus meslektaşlarıyla buluşacak ve iki ülke medyası arasında ilişkilerin geliştirilmesi için düzenlenen etkinliklere katılacak. Ardından, uluslararası gazetecilik alanında önde gelen Rus uzmanlardan oluşan 3-4 kişilik bir heyet, 15-17 Ekim günlerinde Ankara’da olacak ve çeşitli toplantılarda Türkiyeli gazeteci ve öğrencilerle görüşecek. İlk iki gün Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerin ardından Rus uzmanlar son gün de İLEF’te “Uluslararası Medya Alanında Gazetecilik Gelişiminin Dünya Eğilimleri” başlıklı bir konferansa katılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19511
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Rus Müsteşar Sheykhov İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat