17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Rusya-Türkiye ortaklığı gazetecilik programının Türkiye ayağı başladı

Tarih: 15 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 161

Rossotrudniçestvo Federal Ajansı ve Rusya Halklar Dostluğu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve ilk ayağı geçtiğimiz hafta Moskova’da tamamlanan Türkiye-Rusya Gazeteciler Buluşması programının Türkiye bölümü, bugün Doç Dr. Sergey Vodopetov’un yeni medya ve gazetecilik konulu sunumuyla başladı.

İki ülke medyası arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla yürütülen “Türkiye-Rusya Gazeteciler Buluşması” projesinin Türkiye programının açılışını Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı Prof. Dr. Enver Sheykhov yaptı. Sheykov, projenin iki ülke gazetecilerinin ilişkilerini güçlendirmekteki önemine vurgu yaptı.

Ankara Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi Kitle İletişim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Vodopetov, medyada yeni eğilimler ve gazetecilerin sahip olması gereken niteliklerle ilgili sunum yaptı.

Doç Dr. Sergey Vodopetov

Gazetecilerle iletişim fakültesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte başarılı bir iletişimci olabilmek için kelimeleri iyi seçmenin yeterli olmadığını belirten Vodopetov, “Kime yayın yaptığınızı, ne yazdığınızı, yayının içeriğini çok dikkatli şekilde takip etmeniz gerekiyor. Çünkü yarın çok geç olabilir” diye konuştu. Medyanın büyük bir mekanizma olarak insanların hayatını yönettiğini ifade eden Vodopetov, sosyal iletişim ağlarıyla dünyadaki yaklaşık sekiz milyon insanın birebir iletişim kurabildiğini, dünyanın değiştiğini ve iletişimin büyük kitlelere değil de küçük gruplar halinde aynı dili konuşan insanların oluşturduğu topluluklara döndüğünü belirtti.

Sosyal medyanın yer almadığı dönemlerde bir televizyon ya da radyo yayınının insanlar için yeterli olabildiğini anlatan Vodopetov, “Eskiden bir tiyatro oyununu duyurmak için şehrin merkezine tek bir afiş asılması yeterliydi. Önceden böyleydi ama şimdi hiçbir medya bu zor mekanizmalara ihtiyaç duymuyor. Çünkü hepsinin kendi internet sitesi var ya da birebir iletişime geçebileceğiniz sosyal medya hesapları var” ifadelerini kullandı.

Uluslararası örneklere ve teknolojik gelişmelere de değinilen sunumun ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Programın bugünkü ayağı tüm gün sürerken program kapsamında İLEF‘te 17 Eylül Çarşamba günü Rus uzmanların katılacağı “Uluslararası Medya Alanında Gazetecilik Gelişiminin Dünya Eğilimleri” başlıklı bir konferans düzenlecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19732
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Rusya-Türkiye ortaklığı gazetecilik programının Türkiye ayağı başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat