17 Temmuz 2023, Pazartesi - 03:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Rüzgarda Salınan Nilüfer” Montreal’den ödülle döndü

Tarih: 08 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 53

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin üstlendiği “Rüzgarda Salınan Nilüfer” filmi, 40. Uluslararası Montreal Film Festivali’nde “En İyi Senaryo Ödülü”nü aldı.

Seren Yüce’nin yönetmenliğini yaptığı  “Rüzgarda Salınan Nilüfer” filmi, 40. Uluslararası Montreal Film Festivali’nde “En İyi Senaryo Ödülü”ne layık görüldü. Festivalde “En İyi Film Ödülü”, Rajko Grlic’in yönetmenliğini yaptığı, Hırvatistan, Çekya, Makedonya ve Slovenya ortak yapımı “The Constitution” (Anayasa) filmine verildi. Festivale Almanya adına katılan Kürt kökenli yönetmen Soleen Youseef’in “House Without Roof” (Çatısız Ev) adlı filmi de “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Türkiyeli yönetmenlerin filmleri sinemaseverlerle buluştu

Festivale 11 filmle katılan Türkiye, yarışma dalına “Rüzgarda Salınan Nilüfer” filmiyle katıldı. Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı, başrollerini Tolga Tekin, Songül Öden ve Sezin Bozacı’nın paylaştığı “Rüzgarda Salınan Nilüfer” filmi “En İyi Senaryo Ödülü”nü kazandı.

Türkiye’nin “konuk ülke” olmasından dolayı düzenlenen “Turkish Film Focus” bölümünde ise, Nuri Bilge Ceylan’ın “Kasaba” ve “Koza”, Ufuk Bayraktar’ın “Kümes”, Emre Konuk’un “Çırak”, Bedir Afşin’in “Son Kuşlar” filmleri ile Türk sinemasının mihenk taşlarından yönetmen Ömer Lütfi Akad’ın önemli klasikleri “Vesikalı Yarim” ve “Gelin” filmi sinemaseverlerle buluştu.

Seren Yüce kimdir?

İstanbul’da 1975 yılında doğan Seren Yüce,  Altın Portakal En İyi Yönetmen Ödülü sahibi Türk yönetmenidir. Bilkent Üniversitesi Arkeloji bölümü mezunu Yüce, 2010 yılında yönetmenliğini yaptığı “Çoğunluk” filmiyle Altın Portakal En İyi Yönetmen Ödülünü kazanmıştır.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11973
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Rüzgarda Salınan Nilüfer” Montreal’den ödülle döndü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat