24 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sabahattin Ali belgeseli ilk kez izleyiciyle buluştu

Tarih: 21 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 206

Nebil Özgentürk ve Türkiye’nin değerli yazarlarından Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin birlikte hazırladığı “Bir Sabahattin Ali Trajedisi – Kayıp Kemiklerin İzinde” belgeseli 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde bugün izleyicisiyle buluştu.

Yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün yaptığı “Bir Sabahattin Ali Trajedisi – Kayıp Kemiklerin İzinde” belgeseli 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ilk kez bugün 16.30’da izleyicisiyle buluştu. Büyülü Fener sinemasındaki etkinliğe ilgi yoğundu. Gösterimin ardından izleyicilerle moderatörlüğünü Şenay Aydemir’in yaptığı, Nebil Özgentürk, Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ve Sabahattin Ali’nin torunu İdil Laslo’yla söyleşi yapıldı.

Filiz Ali, Nebil Özgentürk’e teşekkürlerini sunarak, “Belgeseli o kadar güzel toparlamış ki doğrusu bravo demekten başka bir şey diyemiyorum” dedi.

Özgentürk: “Hayatım hüzünlü hikâyeler anlatmakla geçti”

Filiz Ali’den sonra söz alan Nebil Özgentürk, belgeselin ilk gösterimine olan yoğun ilgiden çok mutlu olduğunu vurgulayarak, “Özel bir ortam yaşıyoruz bugün. Sabahattin Ali, umutlarımızı bir kez daha yeşertti. Güzel insanlar var bu topraklar üzerinde” dedi.Yıllarca hüzünlü hikâyeler anlattığını dile getiren Özgentürk, “Yüreğimde oluşan bir tortu aslında bu belgesel. Ben de yaralandım. Hayatım ölmüş yazarları dinlemekle geçmiş. Bu belgeselde bunların hepsine dokunmaya çalıştım” dedi.

Söyleşi sırasında söz alan Kürk Mantolu Madonna oyununda Raif Bey’in olgunluk dönemini canlandıran tiyatro oyuncusu Menderes Samancılar, oyuna hazırlanırken yüreğine bir taş oturduğunu belirterek, “Nasıl bir zulümdür? Bir devletin kendi vatandaşını, kendi yazarını katletmesi. Ben kendi adıma bunu affetmeyeceğim. Bu halk mutlaka bir gün Sabahattin Ali’nin hesabını soracak” dedi. Kürk Mantolu Madonna oyununda Raif Bey’in gençlik dönemini canlandıran Alper Saldıran ise Sabahattin Ali’yle Kuyucaklı Yusuf kitabı aracılığıyla tanıştığını söyleyerek, “Hiçbir şeyi dikte etmeyen, muhteşem bir ruh dünyasıyla tanıştım. Ben Sabahattin Ali’yle her oyun sonunda buluşurum. O güzel yürekli insanı hissederim” dedi.

Etkinlik sonunda Nebil Özgentürk ve Filiz Ali kitaplarını imzaladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18226
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sabahattin Ali belgeseli ilk kez izleyiciyle buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat