26 Temmuz 2023, Çarşamba - 21:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sabahattin Ali unutulmadı

Tarih: 22 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 99

Sabahattin Ali, ölümünün 70’inci yılında düzenlenen anma etkinliğinde sevenleri tarafından anıldı. Etkinlikte, Sabahattin Ali’nin zorlu hayatı anlatıldı, şiirleri okundu ve şiirlerine bestelenen şarkılar söylendi.

Ölümünün 70’inci yılında Sabahattin Ali için anma etkinliği düzenlendi. Sabahattin Ali’yi anmak için Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde toplanan sevenleri, şairin şiirlerini okudu, şiirlerine bestelenen şarkıları söyledi. Yazarın hayatından fotoğrafların gösterildiği etkinlikte Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin dilinden babasının yaşamı aktarıldı.

Etkinlikte Sabahattin Ali’nin hayatını anlatan yazar, şair Ahmet Özer, Sabahattin Ali’nin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Şairin Almanya’dan kovulmasına değinen Özer, “Sınıfta bir Alman, Sabahattin Ali’ye bakarak ‘Pis Türkler, bizim hükümetimiz olmasa siz burada ne okuyacaksınız? Hükümetimiz bakıyor size’ diyor. Sabahattin Ali, ayağa kalkıyor, ‘Özür dile’ diye bağırıyor adama, ‘Burada bizim hükümetimiz, sizin hükümete bizim okumamız için para verdi, hiç kimsenin parasıyla burada okumuyoruz’ diyor” diye konuştu.

Özer, yaşanan bu olayın ardından Sabahattin Ali’nin Almanya’dan kovulduğunu belirterek, “İleride biz bu adamı ‘vatan haini’ diye hep yaftaladık, ama hakikaten büyük bir vatanperver olduğu daha sonra bu şeyler öğrenildiğinde ortaya çıkıyor” dedi.

Özer: “Öldürülmeseydi, Nobel’i alabilecek ilk yazarımızdı”

Sabahattin Ali’nin öldürüldüğüne yönelik söylentilerin olduğunu belirten Ahmet Özer, yazarın cesedinin Kırklareli hududunda bir çoban tarafından bulunduğunu dile getirdi. Özer, Sabahattin Ali’den sonra eşi Aliye’nin iş bulmakta zorlandığını bildirerek yazar için “41 yaşında öldürülmeseydi, Nobel’i alabilecek ilk yazarımızdı” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, katılımcıların koro eşliğinde sözleri Sabahattin Ali, müziği ise Zülfü Livaneli’ye ait Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz şarkısını söylemesinin ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17853
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sabahattin Ali unutulmadı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat