17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:25

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatı çizgi öykü oluyor

Tarih: 20 Ekim 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

SBF-BYYO mezunu Arkadaş Zekai Özger’in hayatı çizgi öyküleştirildi. Çizgi öykü yakında Ters Dergi’de yayımlanacak.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu (SBF-BYYO) mezunu şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatı çizgilerle öyküleştiriliyor. Özge Yurttaş’ın senaryolaştırdığı, Ali Doğanlı’nın çizdiği öykülerin Ters Dergi’de yakında yayımlanacağı duyuruldu.

Arkadaş Zekai Özger kimdir?

Bursa Atatürk Lisesi’ni ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. TRT Ankara TV’de kurgucu olarak çalıştı. 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulundu. Beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Soyut dergisinde 1967’de çıkan “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” adlı şiirinden sonra şiirleri sırasıyla Forum, Yordam, Dost, Papirüs ve Yansıma’da ve Ulus gazetesinde yayımlandı. Şair İsmail Uyaroğlu onun “İlk şiirlerinde İkinci Yeni etkisi görüldüğünü, daha sonra ise, halk edebiyatından ustaca yararlandığını” yazdı. Grup Yorum ve Ahmet Kaya tarafından “Aşkla Sana” adlı şiiri bestelendi. Şiirleri ölümünden sonra 1974 yılında “Şiirler” adıyla kitaplaştırıldı. Daha sonra aynı kitap “Sevdadır” adıyla Mayıs Yayınları’nca Mart 1984’te yayımlandı. Şiirleri en son 2015 yılında Ve Yayınevi tarafından “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” adıyla basıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29373
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Şair Arkadaş Zekai Özger’in hayatı çizgi öykü oluyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat