23 Temmuz 2023, Pazar - 13:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Şair Şükrü Erbaş Eğitim Fakültesindeydi

Tarih: 05 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

Eğitim ve Bilim Söyleşilerinin altıncısı Şükrü Erbaş ile birlikte Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirildi. Cuma günü Eğitim Bilimleri Fakültesi Hasan Ali Yücel Salonunda yapılan söyleşi “Çok seslilik ya da yoksulluk: İnsan, dil ve kültür” başlığı altında saat 14.00’te yapıldı.

Eğitim ve Bilim Söyleşilerinin altıncısı Şükrü Erbaş ile birlikte Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirildi. Eğitim Bilimleri Fakültesi Hasan Ali Yücel Salonunda yapılan söyleşi “Çok seslilik ya da yoksulluk: İnsan, dil ve kültür” başlığı altında bugün saat 14.00’te yapıldı. Eğitim Bilimleri Fakültesi Asistan Temsilciliğinin düzenleyicisi olduğu etkinlikte Şair Şükrü Erbaş kendi kitaplarından şiirlerini de okuyarak, kitaplarını imzaladı.

“Beni şiir yazmaya götüren ne varsa siyasete de o neden götürür”

Emek Barış Özgürlük ve Demokrasi bileşenleri aracılığı ile daha önce iki kere milletvekili adayı olan Şükrü Erbaş, Antalya’da yürüttüğü seçim çalışması sürecinde kendisine dava açıldığını söyleyerek konuşmasına başladı. Erbaş, “Mahkemede Türkçe dışında dil kullanmaktan yargılandım ancak hakime Kürtçe bilmiyorum dediğimde bana ispatlamam gerektiğini söyledi, bu nedenle dokuz ay ceza aldım. Sonra itiraz ettik falan o süreç geçti” dedi.

“Beni bir ana doğurdu bir de Ankara doğurdu”

Şükrü Erbaş İç foto

Fotoğraf: Çiydem Dağdeviren

Erbaş şiirlerinde ele aldığı imgelerden yola çıkarak “ana rahmi” imgesini ele aldı. Erbaş, iki ana rahmi olduğuna dikkat çekerek, “Birincisi bildiğimiz biyolojik ana rahmi, ikincisi anamızın rahminin de içinde yer aldığı çok geniş bir ana rahmi. Kültürel ana rahmi diyorum ikincisine. Beni bir ana doğurdu bir de Ankara doğurdu. Bu kentte 30 yıl yaşadım, aşkları sevinçlerini umutlarını kısaca tüm duyarlılıklarını ve reflekslerini belirleten bir ana rahmi, kültürel ana rahmi biyolojik ana rahmimize de karakterini veren bir ana rahmidir. Bu iki ana rahminin de en temel özellikleri iç dokuları gereği güdümsüz olmalarıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Söyleşi şiirlerini okuyan Erbaş’ın, kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5100
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Şair Şükrü Erbaş Eğitim Fakültesindeydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat