26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sakaryalı kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” demek için sokaktaydı

Tarih: 24 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 82

Sakarya Kadın Meclisleri bugün gerçekleştirdikleri eylemle, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Koruma Kanunu’nun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı. Kadınlar, “Tek bir kadının dahi öldürülmediği bir ülkeye kavuşana kadar elbette durmayacağız. Kararlılıkla ve örgütlülüğümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Ülkenin dört bir yanında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü için kadınlar sokaklara çıkıyor. Sakarya’da Kadın Meclisleri’nin organize ettiği eylem,bugün saat 17.00’de Gar Meydanı’nda gerçekleşti. Kadın Meclisleri adına basın açıklamasını okuyan Kübra Burak, “ İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Koruma Kanunu’nu uygulatacak, kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi, kadınları yaşatır”

Kadın Meclisleri’nin yaptıkları basın açıklamasında son günlerde tartışmaların merkezinde yer alan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Koruma Kanunu’nun etkin şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yapıldı. Türkiye’de 2018’de 440 kadın, 2019’da  ise bugüne kadar 420 kadının öldürüldüğü anımsatılarak, “İstanbul Sözleşmesi ve kadınların şifresi olan 6284 sayılı Koruma Kanunu etkin bir şekilde uygulansaydı, yüzlerce kadın hala hayatta olabilirdi. Kadınların yaşaması için önleyici ve koruyucu tedbirleri hayata geçirmek; kadınları güçlendirici politikalar geliştirmek ve her alanda eşitliği sağlamak şarttır. İşte tam da bu yüzden, tam ve etkin uygulanan bir İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatır diyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Tek bir kadının öldürülmediği bir ülke için mücadele edeceğiz”

Burak, tek bir kadının dahi öldürülmediği bir ülke için kararlılık ve örgütlülükle mücadele edeceklerini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz bugün, ‘Rabia Naz’a ne oldu?’ diye sormak için de buradayız. Biz bugün bir plazanın 20. katından atılan, cinayetinin üzeri örtülmeye çalışılan Şule Çet’e adalet demek için de buradayız. Son nefesinde ‘ölmek istemiyorum’ diyen Emine Bulut’un çığlığını duyurmak ve başka Emine Bulutlar olmasın demek için buradayız. Öldürülen kadın kardeşlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sadece unutmamakla kalmayacağız. Onlara verdiğimiz sözü tutup, her yerde yılmadan mücadeleye devam edeceğiz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26156
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sakaryalı kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” demek için sokaktaydı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat