11 Mayıs 2024, Cumartesi - 05:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sanatçı Tarık Akan hayata veda etti

Tarih: 16 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 66

Sanatçı Tarık Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanede dün, gece yarısı saat 01.00 sıralarında vefat etti. Tarık Akan bir süredir Akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Ünlü sanatçı Tarık Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Bir süredir özel bir hastanede Akciğer kanseri tedavisi gören Akan öldüğünde 66 yaşındaydı. Cannes’da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ adayı olma ve Berlin Film Festivali’nde ‘Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü’nü alma başarısını gösteren usta sanatçı geriye bir çok ödül ve unutulmaz filmler bıraktı.

tarık akan

“Barış mücadelesinin militanı”

Akan’ın ölüm haberini ‘Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’ kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan, efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu, ‘Anne Kafamda Bit Var’ın yazarı, ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı, ‘Ekmek, gül ve özgürlük günleri’nin yorulmaz savaşçısı, Ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan, Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren Sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.”

Tören düzenlenecek

Ünlü oyuncunun dostları, Tarık Akan’ı uğurlamak üzere, 18 Eylül Pazar günü saat 14:00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki törende buluşacaklarını duyurdu. Akan’ın naaşı, öğle namazının ardından Teşvikiye Camii’den kaldırılarak Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek.

İlk tepkiler

Rol arkadaşı Hale Soygazi, Tarık Akan’ın vefatına ilişkin olarak, “Hiç beklemiyordum, tedavisi sürüyordu. Erken bir kayıp. Alışmam çok zor olacak bu acı habere” dedi. Nebil Özgentürk twitter’dan yaptığı açıklamada “Kaybettik Tarık Ağabey’i. Daha çok, daha çok yaşamak yakışırdı Tarık Akan’a.. Türkiye’ninaktörüydü.. Başımızsağolsun” dedi. Yazar Yekta Kopan “Sinemamızın en iyi filmler”i listesi hangi mahallede yapılırsa yapılsın, içinde en az bir Tarık Akan filmi olacaktır. #TarıkAkan” mesajını paylaştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12024
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sanatçı Tarık Akan hayata veda etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali sürüyor

Bağımsız bir festival olan ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen İşçi Filmleri Festivali, Ankara'da izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Kapat