26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:25

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Saraçoğlu Mahallesi’nde şenlik vardı

Tarih: 29 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 236

Mimarlar Odası Ankara şubesi, Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında ‘’Saraçoğlu Mahallesi Büyük Buluşma’’ şenliği düzenledi. Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarından temsilcilerin de katıldığı şenlikte şarkılar söylenip, danslar edildi.

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ni kente yeniden kazandırma çabalarına dikkat çekmek için dün düzenlenen şenlik yoğun ilgi gördü. Meslek kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine katılım çağrısının yapıldığı etkinliğe TMMOB’un bünyesindeki 26 oda temsilcisi ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Saat 15.00’te Saraçoğlu Mahallesi 95.caddede toplanan grup, akordeon ve bağlama eşliğinde şarkılar söyleyip dans ettiler. Davul zurna ekibinin gelmesiyle halayların da çekildiği şenlikte ev yapımı kısır, lokma, börek ve çay da ikram edildi. Şenlikte üniversite öğrencilerinin hazırladığı üzerinde Saraçoğlu Mahallesi’nin resminin olduğu kitap ayraçları ve stickerlar dağıtıldı. 17.00’ ye kadar süren etkinlik, halayların çekilmesinin ardından son buldu.

Fotoğraf: Sibel Can

Fotoğraf: Sibel Can

Fotoğraf: Hande Atılgan

Fotoğraf: Sibel Can

Saraçoğlu Mahallesi

Saraçoğlu Mahallesi Jansen Planından beri konut alanı olarak kurgulanmış ve Alman Mimar Paul Bonatz‘ın projelendirmesiyle 1946 yılında hayata geçmiş İkinci Ulusal Mimarlık akımının özelliklerini taşıyan Türkiye‘de kamu eliyle yapılmış ilk toplu konut alanı. 28.01.2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile alan 6306 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında riskli alan ilan edildi. 27.02.2013 tarihinde Maliye Bakanlığının lojman tahsisi bulunan kamu kurumlarından konutları boşaltmalarını talep etmesiyle başlayan süreçte son olarak mahalle Emlak Konut tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları için Temmuz 2017’de alındı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Saraçoğlu mahallesini kültürel mirasa sahip çıkarak Türk Evi temasına uygun şekilde yeniden yapacaklarını söylemişti. Mahallede bugün hala bir çalışma yok.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15952
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Saraçoğlu Mahallesi’nde şenlik vardı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat