14 Temmuz 2023, Cuma - 19:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

SBFBYYO-İLEF-DER’den deprem bölgesiyle dayanışma kampanyası

Tarih: 01 Mart 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 79

SBF Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları ve İletişim Fakülteliler Derneği, topladıkları yardımları depremden etkilenen illere ulaştırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde depremden etkilenen yurttaşlarla dayanışma çabaları sürüyor. Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları ve İletişim Fakülteliler Derneği de başlattığı ayni yardım kampanyası ile toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştırdı. 10 ve 14 Şubat günlerinde erzak dolu iki araç İskenderun’a gitmek üzere yola çıktı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları ve İletişim Fakülteliler Derneği (SBFBYYO-İLEF-DER), depremlerin ardından yardım kampanyaları başlattı. Dernek üyesi BYYO mezunlarının destekleriyle erzak yardımları depremzedelere ulaştırıldı. Depremin ardından toplanan yönetim kurulu, ayni yardım kampanyası başlattı. Üyelerin yardımları dernek merkezinde toplandı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından deprem bölgesine götürülmek üzere teslim alındı.

Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları ve İletişim Fakülteliler Derneği, ilk erzak aracının deprem bölgesine ulaştırılmasından sonra bir kampanya daha başlattı. Dernek, depremin en çok etkilediği bölgelerden biri olan İskenderun’daki BYYO mezunlarıyla iletişim kurup, ihtiyaçlara göre ikinci erzak kamyonunu doldurdu. Ankara’dan 13 Şubat günü yola çıkan araç bir sonraki gün depremzedelere ulaştırıldı. Derneğin Başkan Yardımcısı Osman Özhelvacı da yardımları ulaştırmak üzere İskenderun’a gitti.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gürses ve yardım aracıyla İskenderun’a gidip bölgeyi gözlemleyen Başkan Yardımcısı Osman Özhelvacı süreci Görünüm’e anlattı.

Erzak dolu iki araç deprem bölgesine ulaştırıldı

BYYO’dan 1977 senesinde mezun olan ve derneğin kuruluşundan beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turgay Gürses, Kahramanmaraş’taki afetin ardından dernek üyesi mezunlarla iletişime geçildiğini ve ayni yardım kampanyasının başlatıldığını söyledi. Geçtiğimiz senelerde 3 kez yaptıkları “Çocuklar Üşümesin” etkinliğiyle toplanacak yardım kampanyası dolayısıyla tecrübeli olduklarını belirten Gürses şunları söyledi:

“Afetin ardından Yönetim Kurulu olarak hemen toplandık ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Mezunlarımızla iletişime geçtik ve yardım kampanyası düzenledik. Mezunlarımızın yardımlarını getirdi, tasnif etti, koliledi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen araca yükledi. İlk yardım Belediye ekipleri tarafından 10 Şubat günü yardım bölgesine ulaştırıldı. Daha sonra bölgede olan dernek üyesi arkadaşlarımızla iletişim kurduk ve İskenderun’daki ihtiyaçlara göre bir liste hazırladık. Afetten etkilenen çocuklar için 100’er adet bot, mont ve iç çamaşırının yanı sıra havlu, çorap ve kahvaltılık olmak üzere gıda ihtiyacı derneğimizde kamyona yüklendi. Başkan Yardımcımız Osman Özhelvacı da deprem bölgesine gitti. Erzak dolu ikinci araç 14 Şubat günü ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bugün itibarıyla derneğimizin ayni yardımının TL karşılığı 61 bin 711 lira. Depremden etkilenen her vatandaş için elimizdeki imkanlarla yardımcı olmaya devam edeceğiz.”

Dernek Başkanı Turgay Gürses

İskenderun’a giden Osman Özhelvacı da yardımların ulaştırılma sürecini anlattı:

“İkinci yardım kampanyamızı için hazırladığımız kamyonu gideceğimiz bölgedeki ihtiyaçlar üzerine hazırladık. Oradaki çocukların ihtiyaçlarına göre tırı yükledik. Depremden 1 hafta sonra gittiğimiz için ilk gün haberlerde gördüğümüz kaos azalmıştı. Çadır kentlere girişler özel izinle oluyordu. Mezunumuz Hande Sönmez ve oğlu Can ile kamyonu İskenderun Yenişehir Mahallesi Muhtarlığına indirdik. Yardımlar buradan alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

“Kentte büyük bir yıkım var”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özhelvacı İskenderun’daki son durum hakkında şu bilgileri verdi:

“Afet bölgesinde çok yoğun güvenlik önlemleri vardı. Yağma endişesinden dolayı kolluk kuvvetleri çadır kentlere girişi çıkışı dahi yasaklamıştı, özel izinle içeri giriliyordu. Kentte çok büyük bir yıkım var. Yardıma muhtaç çok sayıda insan var.  Benim orada şahit olduğum kadarıyla AFAD’ın yani devletin yaptığı yardımlarda bir ayrım söz konusu, gayrimüslim ve Alevilere ayrım yapılmış durumda. Herkes kendini yakın bulduğu topluma yardım yapmak istiyor. Böyle bir durumda yardımın ideolojisi olmaz. Bizim için önemli olan çocuklar ve yardıma ihtiyacı olanlardır. Organizasyon eksikliği vardı, şehir dışından gelen yardımlar düzenli bir şekilde depremzedelere ulaştırılamıyordu. Halk gelen yardımlara minnettar. Oradaki açık cezaevindeki mahkumlar dahi gönüllü olarak çalışmalara katılıyordu. Biz dernek olarak tüm imkanlarımızla yardımcı olmak istiyoruz.”

SBF Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları ve İletişim Fakülteliler Derneği yöneticileri, İLEF’ten gelen talepler başta olmak üzere gerekli durumlarda elindeki imkanlarla dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

 

SBF Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları ve İletişim Fakülteliler Derneği

Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kısa adıyla SBFBBYO-DER 2016 yılının ocak ayında kurulmaya başlandı, 3 Mart 2016 tarihinde yasal sürecin tamamlanmasıyla kuruldu. 11 Aralık 2016 tarihinde eski dekan Prof. Dr. Ahmet Tolungüç’ün başkanlığında toplanan 1. Olağan Genel Kurulda İletişim Fakültesi mezunlarından gelen yoğun talep üzerine İLEF mezunlarının da derneğe kabul edilmesine karar verildi. Derneğin adı SBFBYYO-İLEF-DER olarak değiştirildi.

 

Osman Özhelvacı ve Turgay Gürses

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/34197
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SBFBYYO-İLEF-DER’den deprem bölgesiyle dayanışma kampanyası

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat