1 Ağustos 2023, Salı - 23:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

SBF’de “Aşk, Travma ve Toplumsal İnşa” konuşuldu

Tarih: 27 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 164

Mülkiye Mağara Araştırma ve Dalış Topluluğu ile Mülkiyeliler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Aşk, Travma ve Toplumsal İnşa” söyleşisi dün 13.00’te SBF Aziz Köklü Salonu’nda yapıldı.

Mülkiye Mağara Araştırma ve Dalış Topluluğu ile Mülkiyeliler Birliği’nin düzenlediği “Aşk, Travma ve Toplumsal İnşa” söyleşisi dün 13.00’de SBF Aziz Köklü Salonu’nda yapıldı. Söyleşiye İhsan Eliaçık ve Temel Demirer, Psikiyatrist-Psikoterapist Agâh Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Fotoğraflar: Anıl Doğruluk

Fotoğraflar: Anıl Doğruluk

Eliaçık: “Bir Müslüman önce kapitalizme karşı çıkmalı”

İhsan Eliaçık konuşmasına, toplumsal bir çöküş yaşandığını belirtti. İslam’ın günümüzde anti-kapitalist mücadeleyi temsil ettiğini söyleyen Eliaçık, “Bir Müslüman önce kapitalizme karşı çıkmalı” dedi. Eliaçık, mevcut iktidarın bu noktada çöktüğünü ve bu iktidarın “abdestli kapitalizm” olduğunu ifade etti.

 

Temel DemirerDemirer: “Küçücük bir çocukken gördüğüm insanların yolundan yürümekten hiç pişman olmadım”

Temel Demirer de konuşmasında travmanın, kapitalizm olduğunu, yeni bir toplumsal inşanın ise eskisinin yıkılmadan inşa edilemeyeceğini belirtti. İnsanı insan yapan şeyin aşk olduğunu dile getiren Demirer, “Eğer aşıksanız isyankarsınız” dedi.

Demirer, meselenin kapitalizme karşı anti-kapitalist olmak olmadığını, meselenin kapitalizme karşı yeni bir dünya düşlemek olduğunu anlattı. “İnsanlık kapitalizmin dişlileri arasında hamam böceğine dönüşecek veya başka bir şey olacak” diye konuştu.

Demirer konuşmasını, küçücük bir çocukken gördüğü insanların yolundan yürümekten hiç pişman olmadığını belirterek bitirdi.

Agah AydınAydın: “Doğuş, insan için en büyük travma”

Psikiyatrist-Psikoterapist Aydın da “İnsanın macerası gerçekten dramatik” diyerek başladığı konuşmasında travmanın “anlamlandıramamak” anlamına geldiğini söyledi. Aydın, “Ne yaptığınızı biliyorsanız bu travmatik olmayabilir” dedi. Aydın, kapitalizmin insanı yalnızlaştırdığını ve yabancılaştırdığını, bu durumun insan için “ölüm” anlamına geldiğini belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11055
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SBF’de “Aşk, Travma ve Toplumsal İnşa” konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat