17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Selçuk Altan’ı kaybettik

Tarih: 25 Ekim 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 589

Duayen gazetecilerden Selçuk Altan dün yaşamını yitirdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Altan, bugün Ankara’da toprağa verilecek.

Beyin tümörü nedeniyle tedavi gören Selçuk Altan dün yaşamını yitirdi. Altan, kuruluşundan bu yana Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) üyesiydi ve derneğin yönetici kadrosunda yer alıyordu. Altan’ın cenazesi bugün Maltepe Camiinde kılınacak öğlen namazının ardından toprağa verilecek.

Selçuk Altan kimdir?*

1935 yılında Burdur’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Yüksek Lisans yaptı. Gazeteciliğe 1955 yılında Ulus gazetesinde stajyer olarak başladı. Üç aylık stajyerlik sonucu okul ağır basınca çalışmaya ara verdi. 1957 yılında Yeni Gün gazetesi ile mesleğe yeniden döndü. Akşam, Dünya Öncü ve Yeni Sabah gazetelerinde çalıştı. Dünya gazetesinde Ankara Temsilcisi iken TRT‘nin açtığı sınavı kazanarak bu kurumun Haber Merkezi’ne geçti. 12 Eylül döneminde 101’ler olayı ile TRT‘den uzaklaştırıldı. Yaşadığı ciddi bir sağlık sorununun ardından Güneş Gazetesi’nde yeniden gazeteciliğe döndü. Bir ara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Radyo Anki’nin kurucuları arasında yer aldı. TRT‘ye karşı açtığı davayı kazanıp kuruma yeniden döndü. Ve buradan emekli oldu.

 

* “Kendi Anlatımlarıyla Duayen Gazeteciler” (İLAUM, 2003, ed. Süleyman Çoşkun) adlı kitapta Songül Coşkun ve Meltem Esirgemez’in yazdığı Selçuk Altan’la ilgili bölümden alınmıştır.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4555
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Selçuk Altan’ı kaybettik

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat