20 Temmuz 2023, Perşembe - 13:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Servisçileri geçim sıkıntısı sarıyor

Tarih: 20 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 612

Okulların 16 Mart’ta korona virüsü salgını sebebiyle tatil edilmesinden sonra okul servisçileri geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Okulların ne zaman açılacağı konusunda bir belirsizlik de sürerken, servisçiler borçlarını nasıl ödeyeceklerini bilemiyor.

Korona virüsü salgını sebebiyle okulların 16 Mart’ta tatil edilmesi okul servisçilerini olumsuz etkiledi. Ülkenin pek çok yerinde basın açıklaması yapan ilgili esnaf odaları ve dernekleri, İçişleri Bakanlığı’ndan esnafın mağdur edilememesini talep etti. Görüştüğümüz Sakaryalı bir servisçi ise tek geçim kaynağının servisçilik olduğunu söyleyerek “Borçlarımızı ödeyemiyoruz” dedi.

“Bütün ödemeler kaldı, borçlarımızı ödeyemiyoruz”

Görüştüğümüz Sakaryalı servisçi, tüm geçimini buradan kazanıyor. Okulların tatil edilmesinden sonra bu nedenle sıkıntılar yaşadığını ifade ederek “Okullar tatil olunca ücretlerimizi alamadığımız için bütün ödemeler kaldı” diyor. Araçlarının bakımını dönem başında yaptırdığını belirterek borca girdiğini söylüyor. “Veresiye alıyoruz mazotları, ayda bir veriyoruz parasını. Mazot paralarının borçları kaldı. Lastik borcumuz var, onlar kaldı. Ödeyemiyoruz vallahi hiçbir şeyi” diye konuşan servisçi okulların açılmasına dair bir beklentisi olmadığını da ifade ederek ekliyor: “O zaman yandık yani!”

Talepleri faizsiz kredi, araçların yaşlarının uzatılması

Sakarya’daki ilgili esnaf odası ve derneklerin talepleri iletmek için bir şey yapmadıklarını düşünen servisçi, “Sesini çıkardığı da yok. ‘Herkes başının çaresine baksın’ diyorlar” diye konuşuyor. Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi üye oldukları için kendilerine bu süreç boyunca idare edebilmeleri için faizsiz kredi verilmesini ve araçların yaşlarının uzatılmasını talep ediyor:

“Servis araçlarının yaşları 12 yaş sınırı var. Mesela benim bu sene doluyor yaşım. Arabayı satıp yeni bir araba almam lazım. Üzerine 60-70 bin lira eklemem lazım. Zaten çalışmadık. Nasıl satacağız, nasıl alacağız?”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27508
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Servisçileri geçim sıkıntısı sarıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat