23 Temmuz 2023, Pazar - 19:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sevgi Can Yağcı Aksel’den yeni kitap: Kapıya Not Bıraktım

Tarih: 04 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 152

Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel’in öykü kitabı “Kapıya Not Bıraktım” 7 Eylül’de okuyucuyla buluşacak.

İLEF öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel’in yeni kitabı “Kapıya Not Bıraktım” 7 Eylül’de çıkıyor. Ayizi Yayınevi tarafından İlknur Üstün koordinatörlüğünde basılan kitap, kısa öykülerden oluşuyor. Kitabın kapak tasarımında ise karikatürist,yazar Behiç Ak tarafından resmedilen illüstrasyon yer alıyor.

Arka kapaktan:

“Kocaman bir de ağzı vardı yazarın; gezegenin ağır uğultusunu öğütüp sindirmek için. Yaşamın kolay lokma olmadığını küçük yaşta anladığından, onu ufak anlara ayırıp ufalayarak üstesinden geliyordu. Ağzının içinde dönen dil değil de radulaydı sanki. Yaprakları öğüten, binlerce pütürcük sayesinde beslenebilen salyangozun ağzındaki o dişlidilden, o sadık kılıç kuşanmış ordudan. Sözcükleri parçalamasına, anlamları bir kazı makinası gibi delik deşik edip sindirime hazır hale getirmesine yardımcı olan radulası ile her şeyi ufalıyor, soruları geçiştiriyor, cevapları öğütüp havaya saçıyordu. Organik bir hayat hazım makinesi. Gereksiz sözcükler sarf etmekten onu alıkoyan bir de gardiyanı vardı bu ağzın: Kara bir pipo.”

Sevgi Can Yağcı Aksel salyangozları seviyor. Arkalarında bıraktıkları ışıl ışıl, pırıltılı yolları, sarmal biçimli sonsuz döngülü kabuklarını… Tıpkı küçük ve sihirli salyangozlar gibi kahramanlarının da yolculuğu otoyollarda yahut meşhur caddelerde, büyük sokaklarda değil, gözden kaçmış, haritalarda yer bulamamış sokaklarda, ansızın önlerine çıkan yollarda geçiyor. Bu yollarda kaybolmak da, yere kapaklanmak da mümkün, gördükleri karşısında şaşırıp mutlu olmak da. Bazen ağladıkça ufalanıp, kabukları aşınıyor, bazen de gümüş rengi izler bırakıyorlar. Aksel hepsini bize incelikli, hafif ve muzip bir dille anlatıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19291
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sevgi Can Yağcı Aksel’den yeni kitap: Kapıya Not Bıraktım

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat