17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sigara içilecek açık alanları Rektörlük belirleyecek

Tarih: 21 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 128

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tüm birimlere dağıtılan yazıda, hangi açık alanlarda sigara içilebileceğinin Rektörlük tarafından belirleneceği yazıyor.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün tüm birimlere gönderdiği yazıda, hangi açık alanlarda sigara içilebileceğinin Rektörlük tarafından belirleneceği ve bildirileceği yazıyor. Aynı yazıda, bina girişlerinin 10 – 15 metre yakınında sigara içilmemesi için “personel ve öğrencilerin bilgilendirilmesi” isteniyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş imzasıyla üniversitenin tüm birimlerine gönderilen yazının tam metni şöyle: “Üniversitemiz yerleşkelerinde açık alanlarda sigara içilebilecek noktalar belirleninceye kadar kapalı alanlarda sigara içilmediği gibi, bina girişlerinin asgari 10 – 15 metre yakınlarında da sigara içilmemesine ilişkin personel ve öğrencilerin bilgilendirilmesi konusunda gereğini saygılarımla arz ederim.”

Rektörlük yazısı, bakanlık genelgesine dayanıyor

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu imzasıyla gönderilen 86696344/010.06 sayılı “Tütün Kontrolü Uygulamaları” konulu genelgede, tütün mamullerinin kullanılmasını engellemek için “eylem planı” anlatılıyor. Eylem planının “ivedilikle uygulamaya geçmesi”nin söylendiği yazıda, “Dumansız Kampüs” uygulamasının “yaygınlaştırılması” isteniyor.

Genelgenin, Dumansız Kampüs uygulaması hakkındaki kısmı şöyle: “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın topluma örnek teşkil edecek şekilde kendilerine ait açık alanların yalnızca belirlenmiş yerlerinde tütün mamulü tüketimine müsaade etmeleri, bu alanların toplam açık alana oranının % 30’dan fazla olmaması ve giriş kapısından en az 10 metre mesafede olmasına riayet ederek, Dumansız Kampüs uygulamalarının yaygınlaştırılması.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6915
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sigara içilecek açık alanları Rektörlük belirleyecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat