17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Şimdi Onlar Manşet”: Manşet haberleri yapan gazeteciler anlatıyor

Tarih: 07 Şubat 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 84

Gazeteci Taner Dedeoğlu, Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı 24 Saat Gazetesi’nde yayınlanan dizi söyleşilerini “Şimdi Onlar Manşet” isimli kitapta topladı. Gazetecinin üçüncü eseri olan kitapta 69 usta gazeteci ile yapılan söyleşiler yer alıyor.

Gazeteci Taner Dedeoğlu’nun Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı 24 Saat Gazetesi’nde yayınladığı “Şimdi Onlar Manşet” ve “Zaman Tüneli” isimli dizi söyleşileri kitap haline geldi. Gazeteciler Cemiyeti yayını olarak çıkarılan kitapta 69 usta gazeteci ile söyleşi yapıldı. Türkiye’nin basın tarihinde önemli yere sahip olan usta gazetecilerin yaşam öykülerinin ve ve anılarından oluşan “Şimdi Onlar Manşet” isimli kitaba hem Gazeteciler Cemiyeti’nden hem de online olarak ulaşılabilir.

Dedeoğlu, kitabın çıkış noktası olan söyleşi dizisinin amacını sunuşta “Gün gelip, onlar bayrağı gençlere emanet ederek köşelerine çekildiklerinde, biz de bu ustaların anılarını, mesleki deneyimlerini toplamak ve gelecek kuşaklara taşımak düşüncesi ile kapılarını çaldık” şeklinde ifade ediyor. Rüzgarlı Sokak adıyla bilinen Ankara Basını’nın önde gelen isimleriyle söyleşi yapılan kitapta hem yakın tarihin önemli olayları konu ediniliyor hem de usta gazetecilerin deneyimleri yeni kuşakla paylaşılıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26957
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Şimdi Onlar Manşet”: Manşet haberleri yapan gazeteciler anlatıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat