4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

SinemaDansAnkara son kez başkentteydi

Tarih: 28 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 76

SinemaDansAnkara Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu. Özel gösterimlerin yapıldığı geceye ilgi yoğundu.

Beşincisi bu yıl düzenlenen SinemaDansAnkara Film Festivali’nin ödül töreni 26 Kasım’da Goethe-Institut’de yapıldı. Festivalin sanat yönetmeni Mehmet Şafak Türkel, festivalin son kez Ankara’da yapıldığını ve bundan sonra Milyonfest işbirliğiyle bir platforma dönüşeceklerini açıkladı.

Törenin açılış konuşmasını Goethe-Institut Ankara Müdürü Dr. Eva Marquardt yaparken böyle bir festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Törene katılanlar arasında Hollanda Kraliyet Büyükelçisi Markanne de Kwaasteniet, Hollanda Amsterdam partner festival Cinedans Dance on Screen program sorumlusu Andreas Hannes, Amsterdam Üniversitesi öğretim üyesi besteci müzikolog Rokus De Groot, Köln Moovy Dans Film Festivali Sanat Yönetmeni Lorand Yanos, Modern Dans Topluluğu dansçısı Deniz Alp, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin baş dansçılarından İlke Kodal da vardı.

Tolga Karaçelik’in Kelebekler filminden yola çıkılarak bir workshop’un yapıldığı etkinlikte, 9’u jüri 2’si özel olmak üzere 11 ödül sahiplerini buldu. Gecede yapılan bir diğer özel gösterimse Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tiyatro bölümü öğrencilerinin, Gazi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi sinema bölümü öğrencileriyle birlikte dört günde çektiği film oldu.

Alara Bozbey ve Kerem Corogil sunuculuğunda gerçekleştirilen törende ödül alan filmler ise şu şekilde:

En İyi Kareografi: Hegemonia; Mansiyon Ödülü: Aynadaki Ben; En İyi Sanat Yönetmeni: İşaretler, Burçin Canateş; İyi Görüntü Yönetmeni: Lindy Hop Etkisi, Selin Özdemir; En İyi Performans Ödülü: Hegamonia, Deniz Atlı; En İyi Müzik Ödülü: Yorgancı, Turgay Erdener; En İyi Yönetmen: Cyle, Selen Kılınç; En iyi film: Chora, Seyirci oylarıyla belirlenen en iyi film: Cycle.

Bu ödüllerin dışında özel ödüllerin biri şair İlhan Berk adına verildi. Ödül Opera Sanatçısı Selva Erdener’in ilk dans filmi olan “Yorgancı”nın oldu. Erdener ödülle ilgili şunları söyledi: Ödül benim filmi yapmış olmam. İçimden gelen sesi dinledim. Yorgan sıcaktı, ılıktı; onu dansçının kıvraklığıyla aktarmaya çalıştım. Bu benim ilk filmim, ilk yönetmenlik deneyimim.

Bir diğer özel ödülün Goethe Institut’un eski müdürü olan Raimund Wördemann anısına “İşaretler” filmine verildiği etkinlik kokteyl ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20805
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SinemaDansAnkara son kez başkentteydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat